A produkcióról és a kiváló eredményről...

"Úgy gondolom, hogy a tőlünk telhető legjobbat tettük. A meccset közvetítette a TV, 33,000 néző volt jelen az Emiratesben, s a menedzser is megtekintett minket. Ez egy óriási alkalom volt, s meg is háláltuk mindezt."

"20 percbe került lendületbe kerülnünk. Sokat segített az, hogy Jack Wilshere egyre többet tett középen. Sajnos ehhez az is kellett, hogy Emmanuel Frimpong megsérült, s le kellett hoznom. Több opcióm volt, de úgy gondoltam, hogy Sanchez és Gilles veszélyes lehet elől, Jack pedig hátulról támogathatja őket."

Arról, hogy nem kerülhetett be mindenki a kezdőbe...

"Sajnos ez a munkám részét képezi. Ha nagyon sok jó játékosod van, akkor nem kerülhet be mindenki a kezdőbe. Rhys és Sanchez is el volt keseredve amiatt, hogy nem kezdtek, de amikor bejöttek, akkor nagyszerűek voltak. Beszéltem velük négyszemközt. Ilyenkor becsületesnek kell lenni, s elmondani a döntés okait."

Az Ágyúsok négy góljáról...

"Őszinte leszek, nem emlékszem már a gólokra, de azt tudom, hogy szép találatok voltak. Rhys gólja érvényes volt, ezért kissé kiábrándult állapotban vagyok, hisz a meccs előtt azt mondtam, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni a siker érdekében. Még nem nyertük meg a párharcot, s mivel nem tudtuk minden helyzetünket kihasználni, ezért idegenben még egy kemény ütközet elé kell nézünk."

A visszafogott kezdésről...

"Valóban visszafogott volt. Az első 20 percben kissé idegesek voltunk, s nem mertük tartani a labdát, de utána sikerült megmutatnunk a képességeiket, s a karakterüket. Jó irányba fordult a meccs, jó döntéseket hoztunk."

A büntetőről...

"Láthattam volna az esetet, de igazán jól nem láttam. Jogosnak tűnt, az ellenfeleink nem is reklamáltak túlzottan az ítélet miatt."

A szünetben elhangzottakról...

"A félidő utolsó 20 percében sokat tartottuk a labdát, s rendesen megdolgoztattuk a vendégeket, ezért arról beszéltünk a szünetben, hogy ezt az állapotot továbbra is tartani kell, s ebből kell gyors támadásokat vezetni. Úgy vélem, hogy ez meg is történt."

Jay Emmanuel-Thomas fejesgóljáról...

"Sikerült véghezvinnünk egy begyakorolt szögletkombinációt. Jay igen magas, Henri pedig igen jó rúgótechnikával rendelkezik. Egy egy veszélyes szöglettípus, s szerintem máskor is bejöhet."

Az Emiratesben uralkodó 'bombahangulatról'...

"Fantasztikus volt, s ez is bizonyította, hogy mennyire nagy klub az Arsenal. Nem hiszem, hogy más csapatoknál szeretik ennyire az ifimeccseket, mint nálunk. Nagy támogatást kaptunk, s örömmel tölt el, hogy sok fiatal srác is kijött a meccsre. Lehet, hogy ők lesznek a jövő nagy drukkerei."

A párharc visszavágójáról, amely a jövő héten lesz...

"Úgy vélem, hogy élénkebben fognak játszani. Még mindig vannak problémáink, például a jobb oldalon játszó srácuk. Ott meg tudják mozgatni a védelmünket, úgyhogy masszívabbnak kell lennünk, különben nagy bajba kerülhetünk. Még csak félúton járunk. Igazság szerint Dalla Valle tegnap nem játszott jól, de igen tehetséges játékos, s Ince is tud nagyot alkotni, ha eljutnak hozzá a labdák."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

15 éve
Törölt felhasználó
hát ha vmi, akkor az utánpótlásunk tényleg kurva. ezt már abból is lehet látni h a felnőtt keret (kis túlzással) nagy részét ifi korú játékosok teszik ki...
15 éve
Törölt felhasználó
Innen már csak mi bukhatjuk el!Ez a csapat viszont győzelemre született amit ebben az évben bizonyítanak is,szóval mi leszünk Anglia legjobbjai utánpótlás szinten!

Szólj hozzá