Arsene Wenger Franciaországban nőtt fel, de figyelemmel követte Németország futballját, a BL-meccseikkel egyetemben.

Wenger 1949-ben született Strasbourgban, az Alsace régióban, ez mindössze néhány mérföldre helyezkedett el a francia-német határtól. A szülővárosának csapatában 11 alkalommal lépett pályára az 1970-es években.

Abban az időben egyetlen francia gárda sem volt elég erős ahhoz, hogy megnyerjen egy komolyabb európai trófeát. A francia mester így figyelemmel követte a szomszédos országban zajló dolgokat a futball terén.

"A Mönchengladbach volt az egyik, és a Bayern München a másik csapat, akiket megnéztem  többször is, mindkettőt más okokból."

"A Mönchengladbachot azért, mert dinamikusan játszottak, a Bayern pedig fantasztikusan birtokolta a labdát."

"Több német meccsre emlékszem (mint franciára). Ez talán azért is van, mert közvetlen a határ mellett volt Strasbourg. 1976-ban itthon is megtört a jég, a St.-Etienne lett nálunk a topcsapat, és európai szinten is tündököltek."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

15 éve
Törölt felhasználó
áááááhhhhh ez a Wenger!!!!! éreztem...tudtam hogy gyanus csávo. titokban nÉMET XD
15 éve
Törölt felhasználó
Manuel Almunia Bacary Sagna Kolo Toure Johan DjourouTheo Walcott Cesc Fabregas (c)Alex Song Samir NasriRobin Van Persie Emmanuel Adebayor
15 éve
Törölt felhasználó
Olyat igy még a mecs elött ne is mondjatok hohgy nem megyünk tovább csak +-an kel gondolkozni és majd az 1. félidö végén lehet követekztetni de addig is meg utánna is Go Gunners!
15 éve
Törölt felhasználó
Már nagyon várom a meccset nagyon kemény lesz és remélem továbbjutunk!!GO GUNNERS!!!!!!!!!!!!!!!!44
15 éve
Törölt felhasználó
Kedves Fabri 16
Sajnos, 50
Üdv!

Szólj hozzá