A mérkőzés előtt Arséne Wenger bejelentette, hogy Manuel Almunia, Johan Djourou és Emmanuel Adebayor is pályára léphet a Middlesbrough elleni bajnokin. Hármuk közül csak a spanyol portás kezdett az Emiratesben, míg a svájci hátvéd és a togói csatár a kispadon kezdett.

A másik oldalon kezdőként lépett pályára Jérémie Aliadière, aki két éve hagyta ott az Arsenalt, míg Justin Hoyte, aki a múlt nyáron távozott Londonból, a cserék között kapott helyet.

A mérkőzés első félidejének kezdetén az Ágyúsok domináltak, s próbáltak helyzeteket kialakítani, míg Gareth Southgate legénysége a kontrákra helyezte a hangsúlyt.

Egészen a 26. percig nem történt érdemleges esemény a pályán, akkor Nicklas Bendtner sarkalta oda a labdát Cesc Fàbregashoz, aki kiugratta Andrej Arsavint. Az orosz támadó a szélről indult meg a kapu felé, majd visszagurította a labdát az érkező Fàbregasnak, aki Brad Jones kapujába lőtte a játékszert.

A gól szabályosságát megkérdőjelező ismétlések jól mutatták, hogy Bendtner, aki Fàbregas lövésének pillanatában lesen tartózkodott, valamilyen szinten zavarta a Boro hálóőrét, azonban Chris Foy játékvezető megadta a találatot.

A spanyol középpályás gólját egy másik érdekes szituáció követte: az Arsenal tizenhatosán belül kézgyanús eset történt, ám a bíró sípja néma maradt. Mint később kiderült, ez volt az első játékrész utolsó érdemleges eseménye.

A szünetben Arséne Wenger végrehajtott egy Mikaël Silvestre-Djourou cserét. A francia menedzsernek valószínűleg az volt az oka a cserére, hogy az abidjani születésű védő, aki nemrég épült fel sérüléséből, pályára léphessen a Manchester United elleni meccs előtt.

A második félidő szinte ugyanúgy kezdődött, mint az első játékrész, mégis a vendégek előtt adódott az első lehetőség: Aliadière lépett ki egy kiváló labdával, s lőhetett volna gólt, ám Almunia bravúrral hárította a kísérletét.

A ziccer után Theo Walcott is megvillant, de a Boro kapusa hárította a közelről leadott löketét.

Aztán a 67. minutumban Emmanuel Eboué ugratta ki fantasztikusan Fàbregast, aki Jones kapus mellett eltolta a labdát, majd az ellenfél kapujába passzolta a játékszert.

A második találat után pályára lépett Adebayor, s Abou Diaby, míg lejött az Arsenal duplázó csapatkapitánya, s Walcott.

Ezt követően már az egyik gárda sem erőltette meg magát túlzottan (az Ágyúsoknak volt még néhány kísérletük), így maradt a 2-0-ás végeredmény, amellyel az Ágyúsok végképp lerázták magukról az Aston Villát, s az Evertont.

Arsenal-Middlesbrough 2-0


Gólszerzők: Cesc Fàbregas 26', 67'
Arsenal: Manuel Almunia, Emmanuel Eboué, Kolo Touré, Mikaël Silvestre (46'), Kieran Gibbs, Theo Walcott (68'), Cesc Fàbregas (csk, 68'), Denilson, Samir Nasri, Andrej Arsavin, Nicklas Bendtner
Cserék: Abou Diaby (68'), Bacary Sagna, Carlos Vela, Alex Song, Johan Djourou (46'), Łukasz Fabiański, Emmanuel Adebayor (68')
Middlesbrough: Brad Jones, Andrew Taylor, Robert Huth, David Wheater, Tony McMahon (72'), Gary O'Neil, Stewart Downing (csk), Matthew Bates, Jérémie Aliadière (87'), Marlon King (62'), Tuncay Sanli
Cserék: Justin Hoyte, Didier Digard (72'), Marvin Emnes (87'), Afonso Alves, Ross Turnbull, Adam Johnson (62') Jonathan Grounds
Játékvezető: Chris Foy
Helyszín: Emirates Stadion

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

15 éve
Törölt felhasználó
Végre Fabregas gólt lőtt. Great job Cesc, great job Arsenal !!!!:D
15 éve
Törölt felhasználó
Nem láttam a meccset de ezek szerint nem nagy baj mert nem volt egy izgi meccs.Hoztuk a kötelezőt pihentünk egy kicsit a MU meccsre és végre Cesc is lőtt gólt.
15 éve
Törölt felhasználó
Nasri volt a meccs legjobbja!
Mindenhol ott termett
15 éve
Törölt felhasználó
Most érzem azt, hogy az Arsenal képes lehet Bajnok Ligáját nyerni. Gooo Gunners!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Little Cesc Fabregas made it! :D:D

Szólj hozzá