Az Arsenal két újabb sérült hiányában érkezett Liverpoolba. Adebayor és Persie a Chelsea elleni FA-Kupa meccsen sérült le. Sagna felépült betegségéből és a kezdőben kapott helyet.

Az első félidő nekünk, Arsenal fanoknak kissé unalmasan telt, hiszen a Liverpool minden téren uralta a pályát. Az első félidőben az Arsenal 0:1-re vezetett.

A 2. félidő elején, már a 49. percben kiegyenlített Torres, az 56. percben pedig Benayoun révén megszerezte a vezetést a Liverpool.

Az Arsenal nem zuhant össze. A védelem gyenge volt, de a középpálya kőkemény. A 66. percben Arshavin ismét betalált, megszerezvén maga és az Arsenal 2. gólját. A Liverpoolnak kellett a 3 pont, ezért támadtak. Arshavin éber volt, lecsapott egy röviden lepasszolt liverpooli labdára és kegyetlenül bevágta a játékszert Pepe Reina hálójába.

Torres a 73. percben bebizonyította, hogy a Pool se alszik. Megetette a meccsen egyébként is gyengén szereplő Silvestre-t, aztán a kapuba lőtt. Fabianski csak beleérni tudott, védésre esélye nem volt.

A végjáték is kőkemény volt. Az időközben beállt Theo elindult a labdával (hasonlóan, mint a tavalyi BL meccsen), majd lepasszolta Arshavinnak. Az orosz sztár kíméletlenül bevágta a labdát a hálóba. Az Arsenal átvette a vezetést a 90. percben.

A bíró (az Arsenal ellenes Howard Webb) 5 percet tett a rendes játékidőre. Így történhetett meg, hogy Benayoun a 93. percben betaláljon és megmentsen 1 pontot az így tabella élére ugró Liverpoolnak. (a MU 2 meccsel el van maradva)

Összességében egy élvezetes találkozót láthattunk. A középpályával (kivéve Denilson) megvagyok elégedve. Song, Arshavin, Theo, Cesc és Nasri fontos emberei voltak a mai Arsenalnak.

Külön kiemelném még Gibbs, Toure és Fabianski nevét. Nélkülünk biztosan másképp alakult volna a meccs.

Elégedett vagyok, mert azon kevés helyzeteinket, melyek adódtak nagy részben góllal bélyegeztük meg. Szép játékot mutattunk, láttam a győzni akarást. Továbbra is tart a hosszú veretlenségi sorozat. Az Aston Villa is csak 1 pontot tudott hozni a fordulóban, így nem került közelebb az Arsenalhoz.

Olyan játékot játszottunk, amely ismét megdobogtatta a szívem. Go Gunners!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (217)

15 éve
Törölt felhasználó
am kössz walcott 80 hogy kiállsz meletem:D
15 éve
Törölt felhasználó
dewollasid!ne élj má mesevilágban!cesc nem az fajta mint ano bergkamp hogy mezőnyunkát végezzen!őaz a fajta játékos akinek akkor a passzolási inteligenciája hogy a társakatkihagyhatatlan helyzetbe tudja hozni és ez az ő feladata nem a mezőnymunka!!pfff
15 éve
Törölt felhasználó
DevollasiD! Hülyeséget beszélsz apukám. Az előkészités igen is, nagyon de nagyon fontos. Ha fociztál valaha akkor tudnod kellene...... Majd nézd meg, hogy hány embert vesz le a pályáról és lehetetlen helyzetből hány jó paszt ad. Anno Hlebet ezért imádtam, ha ő húzogatott akkor min 2 embert levett a pályáról. Lehet , hogy védekezésben többet kellene nyujtani de neki nem ez a feladata, hanem a forintos passzok osztása.
15 éve
Törölt felhasználó
NEm azt mondom, hogy nem jók a gólpasszai! Mert nagyon fontosak. De ezen kívül semmi mezőnymunka. A középpálya közepe olyan lyuks mint a 3 éves munkászokni! És mivel Song az utóbbi időben remekül teljesít, nem az ő hibája. Cesc tényleg nagyon jó LENNE, ha a mezőnyben drusztolna egy picit még. Ezért mondom, hogy "alibi" és ezért vagyok nagyon sokszor mérges rá. az asszisztlistát meg ki nem -már megbocsáss- szarja le??? a PL cím kell nem a gólkirályi meg a mittomén
15 éve
Törölt felhasználó
Cesc amióta visszatért 7 gólpasszt adott cak hogy elmondjam(2 a city 1 a villareal mégegy a villareal másik meccsén 2 a wigan meg 1et a pool ellen)ebből 5öt a plben adott és már 9 nél tart(vanpesie vezett 1el)és cesc a 2006-2007es szezonban 13 a 2007-2008as szezonban 19 gólpasszt adott(amivel gólpasszkirály lett)és ugy tűnik zsinórban harmadjára is elnyeri ezt a címet!

Szólj hozzá