Lássuk Wenger véleményét...

...a Villareal elleni meccsről:

Már a meccs előtt is elmondtam, hogy a győzelemért fogunk hajtani, és ezt láthatták a csaoattól is. Egy támadócsapat ellen játsozttunk, akik szeretik maguknál birtokolni a labdát. Ennek ellenére, amikor megszereztük tőlük, a passzainkkal sok problémát okoztunk nekik.

Szerintem sokkal inkább a játékunk minősége volt lenyűgözőbb, valamint maga a sebesség. Összességében egy olyan Villareal ellen játszottunk, akik nagyon jó technikai szinten állnak, és ott okoztunk nekik problémát, ahol nem szerették volna.

...a csapat magabiztosságáról:

Magabiztosak vagyunk, és ez lassacskán meccsről meccsre megmutatkozik a bajnokságban. Ez azonban átárad a többi versenysorozatba is, és emiatt nem lehet választanunk, hogy melyiket részesítjük előnyben.

...Adebayor és Walcott góljáról:

Szerintem Adebayor néhányszor csalódott volt a sok les miatt az első félidőben, de továbbra is szívós maradt, hagyta, hadd menjen minden tovább, és remek gólt lőtt a második játékrészben.

Theo befejezése pedig mindent elmond, hogy mennyire nyugodt volt a gól előtt. Ezt már a Wigan elleni bajnokin is bemutatta, és ez a meccs is azt bizonyítja, hogy a BL-ben is fog mér gólt szerezni.

...Emmanuel Eboué beugrása Sagna helyett:

Sagna nem érezte jól magát, és mivel sok meccset játszott már, úgy döntöttünk, hogy inkább haza küldjük, és pihentetjük. Tudtam, hogy Eboué is nagyon jó, és a jobb szélső középpályás poszt mögött is tud játszani.

...az MU elleni elődöntőről: 

Úgy vélem, mindkét csapat mindig izgalmas meccseket játszik, szerintem ezúttal is ez lesz a helyzet. Mindkét fél tovább akar majd jutni, ezért igéretes elődöntő elé nézünk. Mindig nehéz egy angol csapat ellen játszani, főleg a képességük miatt. Pszichológilag viszont jelenleg nem vagyunk hátrányban, és előbb vagy utóbb úgyse úsztuk volna meg az angol ellenfelet. 
Viszont előtte még szeretném kiélvezni a továbbjutást. Több, mint 180 percig teljesítünk a kupa egy-egy szakaszában, és nagyon fontos a napi forma is. Most itt van két csapat, akiknek ugyanaz a programjuk, hiszen mind mi, mind a Manchester United elődöntőt játszik az FA-kupában, és mindkét csapatnak egy forduló hátránya lesz. Szerintem a két csapat napi formája és az adott kedve nagy hatással lesz az elődöntőben is. 

...arról, hogy az elődöntő visszavágóját az Emirates Stadionban játszák...

 Ennek az előnye az első forduló eredményétől függ. De már az odavágóra is úgy állunk oda, hogy gólokat akarunk rúgni. Statisztikailag máris előny ez, hiszen Angliában 55%-os esélye van annak, hogy az a csapat jut tovább, aki a visszavágón otthon játszik. Nem tudom, hogy lesz-e ennek ekkora előnye, mert mindenki jól ismeri egymást. 

...arról, hogy hogyan sikerült megbírkózni a szezon-eleji vereségekkel...

Soha nem kételkedtem, de amikor nem nyerünk, mindig elgondolkozik az ember, hogy vajon jó úton halad-e. Mindig meg voltam győződve erről, viszont a magabiztosság miatt aggódtam, hiszen nagyon fiatal ez a csapat. Mentálisan nagyon nehéz átvészelni a győzelem-nélküli sorozatot, pláne ezeknek a srácoknak, akik egy nagy múltú klubnál játszanak. Sokkal inkább a mentális oldal miatt aggódtam, de most úgy tűnik, jól kezeljük a helyzetet. Ez a csapat mentálisan is nagyon erős. 

...a 'végső tesztről' az MU ellen... 

Ez egy próba lesz, de élvezettel és izgalommal várjuk már. Viszont a Man. United elleni meccs előtt a legfontosabb dolog a Chelsea elleni FA-kupa elődöntő lesz. Csak rövidtávon szabad gondolkoznunk, és ez most a Chelsea-t képezi. Nem szeretnék spekulálni a United gyengeségeiről. Ők is biztosan erősek lesznek a meccs napján, és talán ez még jobban bátoríthat minket is, hogy próbáljuk megnyerni a mérkőzést. 
Még van számos meccsünk a United előtt, a leghamarabbi a Chelsea elleni lesz. Még mindig mi vagyunk azok a bizonyos 'szuper-esélytelenek.'

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
halljátok mikor lesz a manchester elleni meccs?
15 éve
Törölt felhasználó
Szép lenne 2kupába bejutnánk döntöbeés megnyernénk azt!!! :D
15 éve
Törölt felhasználó
nem is fognak!!!xD
Go Gunners!
15 éve
Törölt felhasználó
Én azért nagyon tartok ezektől a meccseketől.Lehet hogy kikapunk a Chelsea-től és összeroppan a csapat és megint jönnek a rossz eredmények.Ez is benne van a pakliban.De az is hogy megverjük a Chelsea-t és ettől szárnyakat kapunk (sőt túrbót mert most is szárnyalunk).
15 éve
Törölt felhasználó
csak ők még sose nyertek az EMIRATES stadionban

Szólj hozzá