Arséne Wenger nincs egyszerű helyzetben a hétvégi Chelsea elleni FA-kupa elődöntőt illetően, hiszen az amúgy is foghíjas védősorból Bacary Sagna és Kieran Gibbs játéka is kétséges szombaton, visszatérők pedig nem várhatóak.

"Még mindig kétséges Sagna játéka a hétvégén." - mondta Wenger a franciáról, aki gyomorfájás miatt hagyta ki a Villareal elleni találkozót.

"Ráadásul tegnap Gibbs is összeszedett egy apróbb ágyéksérülést. Clichy, Almunia és Djourou egyelőre nem térhetnek vissza."

A fő gondot az jelenti, hogy akkor ki játszik majd a bal hátvéd posztban. Wenger így látja:

"Egyfelől megoldás lehet az, ha Sagna felépülne, és akkor ő jönne oda. A másik az lenne, ha Silvestre ott játszana, és az ő helyére pedig Song kerülne a védelemben. Nincsen sok opciónk, de foglalkozni fogunk ezzel, mindegy, mi lesz."

Az viszont már jobb hír, hogy a középpályán és a csatársorban is vannak visszatérő emberek.

"Természetesen Arshavin ott lesz szombaton, mert játszhat az FA-Kupában- Eduardo és Diaby is bevethetőek lesznek."

"Eduardo játéka talán még egy picit kérdéses, de Diaby teljesen kész van."

A visszatérő játékosok miatt Wengernek lehetősége van rotálni a csapatában, de azt még ő se döntötte el, hogy mik, hol és kiket fog érinteni ezek a változtatások.

"Őszintén szólva még nem tudom. Nagyon boldog vagyok, hogy van még két napom a döntést illetően, szóval még van idő az orvosi vizsgálatok kielemzésére is. Meg kell néznem, hogy eddig hogy rotáltam, és hogy mennyire kell a jelenlegi egyensúlyt megtartanunk."

"Rotálnunk kell egy picit, mert most minden harmadik nap játszani fogunk, és egyedül a kereten múlik, hogy tudunk-e valamit nyerni."

A menedzser előzetes tervei szerint Almunia és Djourou egy hét múlva visszatérhetnek, míg Clichy egy két és fél hetes időszak közepén tart, amelynek a végén tudja csak a leghamarabb megkezdeni a rehabilitációját.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (33)

15 éve
Törölt felhasználó
Ez nagyon rossz hír.
15 éve
Törölt felhasználó
JÖN TRAORE VÉDŐNEK HIH!
15 éve
Törölt felhasználó
am a szerkesztői blogba úgy írtátok ki hogy "szekesztői Blog"csak szólok
15 éve
Zsiga! Sagna biztosan nem játszik holnap, Gibbsre pedig még vár egy orvosi.
15 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne valami reális friss hír a sérültekről mer , ha nem olyan vészes a védő alakzat simán megteszem az Arsenalt tippmixen a holnapi chelsea ellen ;) 2:1 lesz érzem.

Szólj hozzá