A mérkőzés első perceiben a Villareal nagyon belelendült a játékba, míg az Arsenal nem találta jó formáját. A 10. percben Marcos Senna bő 25 méterről vette be Almunia kapuját, egy hatalmas lövés után. Az Arsenalt sokkolta a találat, egészen a félidő végéig csak alárendeltjei voltak a spanyoloknak.

A 28. percben Almuniát sérülés miatt le kellett cserélni, Fabianskinak pedig alig egy percet kellett várnia arra, hogy bravúros duplavédéssel hárítsa Senna és Capdevilla egymás utáni kapuralövéseit.

Az első félidő végefelé Sagna szabálytalanságát követően, éppen csapattársa, William Gallas sérült meg, akit le is kellett cserélni. Helyette Djourou lépett pályára.

A 46. percben Fabregas kapubalőtt egy korán elvégzett szabadrúgást, ezt a próbálkozást a bíró érthetetlen mód sárgalappal jutalmazta.

A második játékrészben egy bizonyítani akaró Arsenal lépett pályára. A Villarealnak nem hagytak teret, és egymás után ostromolták López kapuját 45 percen keresztül.

A középpálya motorja Fabregas volt, tőle indult a támadások javarésze, de ő maga is olykor megpróbált kapuralőni.

A 63. percben már nagyon érett a gól, a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete Walcott beadásából Adebayor fejese volt, azonban ez még mellé ment.

A 65. percben Adebayor félpályáról kapott labdát Fabregastól, mellel levette, majd beollózta a tehetetlen López kapujába.

Ez a találat kétségkívül a forduló, ha nem az idei Bajnokok Ligája gólja lehet.

Említésre méltó, hogy a 70. percben az Ágyúsok egykori legendája, Robert Pires is pályára lépett, igaz az eredményen nem tudott változtatni.

Az észak-londoniak a mérkőzés hátralévő részében is támadták a spanyol kaput, de nem jártak sikerrel.

A 80. percben Senna közel 40 méterről megpróbálta bevenni Fabianski kapuját is, azonban - igaz csak centikkel - fölé lőtt.

1-1 maradt tehát a végeredmény, mely az Arsenalnak az idegenben lőtt gól miatt jó eredménynek számíthat, tekintetbe véve, hogy a visszavágót az Emirates stadionban játsszák majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

15 éve
Törölt felhasználó
hát az MU remélem kiesik és akko döntöben vagyunk!
15 éve
Törölt felhasználó
Aki látta a meccset az szerintem egyetért velünk hogy ezt az 1-1-egy isteníteni kell mert amúgy nagyon gyengék voltunk.És ezt már megint nem értem hogy miért kell mindig valakinek lesérülnie?
15 éve
Törölt felhasználó
Ezért ez megint szomorú, hogy sérülésekről kell beszélnünk. A döntetlen idegenben nem rossz, csak ezzel az a baj, hogy ez még nem továbbjutás. Bízzunk benne, hogy a sérültjeink felépülnek és a Villarreal sem fog meglepetést okozni.
15 éve
Törölt felhasználó
Ütközött először Rossival,majd egy szöglet után Gonzaloval!Ahogy láttam a bokája sérült!
15 éve
Törölt felhasználó
Almuniával amugy mi történt??

Szólj hozzá