A mérkőzés meglehetően dinamikusan indult. Szerencsére az Arsenal kezdett fölénnyel, és korai góllal mutatta meg, hogy kik is vannak a pályán. Adebayor lőtte a vezető találatot, vagyis inkább fejelte, Fabregas beadásából, a nyolcadik percben...Na de nézzünk egy kicsit a meccs előtti órákra.

Nagy kérdés volt, hogy Cesc Fabregas vajon kezdő lesz-e, vagy csak a cserepadon fog ülni. Végül Arséne Wenger a kezdőbe berakta, de megérte, mert jó passzai voltak, és a nemrég felépült Togóinak adott csodás gólpaszt.

Talán senki se gondolta volna, hogy Adebayor gólt fog lőni. Bár a válogatott meccsén is betalált, de az Arsenal mezében elég rossz sorozatot mutatott be, a sérülése előtti hetekben. Remélhetjük, hogy az elkövetkezendő meccseken, és főleg a Villareal ellen is ilyen sikeres lesz.

Walcott is a felépültek közt volt. Többször került földre, és egyszer-kétszer ápolni is kellett. Biztosan mindenki féltette, hogy nehogy visszaessen megint, és nem először ebben a szezonban.

A többi játékosról röviden annyi, hogy meglehetünk elégedve mindenkivel. Almunia gyönyörűeket védett, és a védők is tették a feladatuk. A középpálya meg így Cescel egészült ki, bár az orosszal még nem értette meg magát annyira.

Az első félidőben többször előfordult, hogy a City gólhelyzetbe került. A legnagyobb esélyük amikor a labda a kapufáról pattant ki.

A 17. percben Bridge-t cserélte le a City, és bejött helyette Fernandes. Majd egy kényszerű csere, hisz Fernandes jött le, helyére egy támadó szellemű játékos, Elano jött a 38. percben. Az első játékrészben összesen három lapot osztott ki a játékvezető. Touré a 36. percben kapott, míg a Citynél Dunne (21. perc) és Zabaleta (45. perc) kapott szintén sárgát.

A szünetbe jöttek a találgatások, hogy a Manchester fel tud-e állni az egy gólos hátrányból. Mivel jól fejezték be a 45 perc végét. De csalódniuk kellett...

A második játékrész egy lappal indult, amit de Jong kapott a 46. percben. Majd mire a City észrevenné, hogy a meccs folytatódik, Adebayor megduplázza az eredményt. A 49. percben szintén Fabregas adta a gólpaszt, de a többi játékos is benne volt az előkészítésben.

Innen egy ideig csak helyzetek voltak szórtan, míg nem jött az Arsenalnál a csere. A góllövő Adebayor, és a Walcott jött le, helyükre jött Bendtner és Eboue, a 70 illetve 71. percben. Innentől az Arsenal teljesen átvette az irányítást, helyzetre helyzet jött. A City az utolsó cserelehetőségét is elhasználta. A brazil sztárjukat, Robinhot hozták le, és Sturridge lépett pályára, a 76. percben. Ennek meg se látszott a hatása, mert az ágyúsok tovább ostromolták az ellenfelet. A 79. percben még Ramsey is bejött, Fabregas helyére. Ekkor már teljes Londoni uralom volt az Emiratesben. A szurkolók is belekezdtek az ünneplésbe.

Talán mindenki nehezebb összecsapásra számított, de itt most Webger fiai kitettek magukért.

További szép napot mindenkinek!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

15 éve
Törölt felhasználó
Elég egyértelmű meccs volt főleg a 2.félidőben.
15 éve
Törölt felhasználó
Szép volt Ade! És ez tőlem nagy szó! :-)
15 éve
Törölt felhasználó
Dehh joo h nyertünk!!
15 éve
Törölt felhasználó
Wolfsburg 5 - 1 Bayern München

Emir Dzeko ketőtt vágott nem semmi meccs!! meglepődtem!!
wenger nem őt akarta megvenni ?? jó lehetne Bentner helyére mondtátok hogy nagyon szar volt ma gondoltam is hogy szar lesz!
15 éve
Törölt felhasználó
nem semmi gól passzokat adott Fabregas gratula neki és így tovább!!

Szólj hozzá