A 19 éves angol védő 45 percet játszhatott az U-21-es nemzeti együttesében a norvégok ellen, akiket 5-0-ra győztek le idegenben.

Gibbs leginkább a középpálya bal szélén vette ki a részét a játékból, ezen a poszton egyébként rengeteg tapasztalatot szerzett, hiszen a tavalyi kölcsönévében, a Norwichnál is hasonló pozícióban játszott. Az idei szezonban az Arsenalnál leginkább a védelemben kapott helyet Wengertől.

Az angolok U-20-as szövetési kapitánya, Noel Blake szerint azonban ez szinte teljesen mindegy.

"Kierant bal hátvédként játszattuk a múltban, de szerintem a tehetsége révén óriási érték lehet a csapatnak, bárhol a pályán." - mondta Blake.

"Nem bántuk meg, hogy szinte mindenütt kipróbáltuk őt, a védelemtől kezdve a támadósorig, mert tehetséges játékosról van szó."

"Technikailag is abszolút rendben van, jól tartja meg a labdát, és kiváló csapatjátékos is. Összességében egy remek focistáról van szó."

Blake egyben kiemelte azt is, hogy az Arsenalnál számos fiatal angol játékos van, akik sokra vihetik.

"A múltban azt mondták, hogy a csapat tulajdonképpen csak a külföldi játékosoktól függ, de az Arsenalnál nagyon sok fiatal angol van, akik nagyszerű jövő előtt állnak."

"A korukhoz képest például Theo Walcott már az első számú csapatban van az angol válogatottban is, Gibbs az U-21-esek ajtaján kopogtat, és egy picit lentebb van Jay Emmanuel-Thomas, Henri Lansbury, Gavin Hoyte és Rhys Murphy. Ha még egy picit a fiatalabb listájára tekintünk, akkor látni fogják Benik Afobe és Chuks Aneke nevét is - és a lista még folytatódik."

"Nagyszerű, hogy egy ilyen nagy klubnak, mint az Arsenalnak számos angol játékosa van, már az előkészítő szinten is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Nincs könnyű helyzetben!Fiatal válogatott játékos áll előtte Clichy személyében,és nem lesz könnyű elé kerülni!Csak akkor van esélye ,ha Wenger rotálni fog!Viszont az tény,hogy az egyik legnagyobb tehetségünk sok más Arsenalos közül!
15 éve
Törölt felhasználó
Wilshere elvtárs már a kutyának se kell?
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon szimpatikus és hihetetlen jó játékos ráadásul előny hogy még angol is. Wilsherrel együtt pár év múlva állandó kezdők lehetnek! Csak így tovább Kieran! Annak külön örülök hogy mennyi angol fiatalunk van. Lassan már nem fognak kritizálni minket!
15 éve
Törölt felhasználó
Az Arsenalban a pénz csak spórolásra alkalmas. Én egyáltalán nem félek attól, hogy csődbe megy a válalat. Sok-sok fiatal, akik nem kérik el az oriási fizetéseket és még is alkalmasak a lehető legrangosabb kupasorozatokra. Gibbs játékáról meg csak annyit, hogy van még neki mit tanulni, de kinek nincs. Az ember a haláláig tanul, és ő még a 30-hoz is nagyon messze áll. Pár év és már ott kopogtat a kiöregedő védőink ajtajánál.
15 éve
Törölt felhasználó
sztem az egyik legtehetségesebb angol tehetség!

Szólj hozzá