Az Arsenal Holdings ma bejelentette, hogy Danny Fiszman eladott 5000 Arsenal-részvényt. Az értékpapírokért a KSE nevű angol cég vette meg, amit a klub egyik igazgatója, Stan Kroenke irányít. A részvények darabonként 8500 Ł-ot érnek [összesen 42,500,000 Ł megközelítőleg - a ford.].

A tranzakció után is tulajdonrésszel rendelkezik Fiszman, mivel még további 10,025 értékpapírt birtokol (az Arsenal részvényeinek 16,1%-a). Mr. Kroenkének mostmár nagyobb tulajdonrésze van, mivel ő már a papírok 20,5%-ával rendelkezik. A cég (Arsenal Holdings) úgy értesült, ezt az üzletet már 2007 október 18-án lefixálták a felek egymással, az átadásra csak most került sor.

 

Mr. Fiszman véleménye:

"Örülök, hogy Stan Kroenke növelte befolyását a klubnál, és elkötelezett a csapat iránt. A részvényeim harmadát adtam el neki. Mindenki nagyon jól tudja, mennyire kötődik a futballhoz. Elégedett vagyok, hogy az Arsenalhoz 'láncolta magát' még jobban. Természetesen én is szeretném a klubnál folytatni a munkámat, és nem áll szándékomban több értékpapírt áruba bocsátani."

 

Stan Kroenke véleménye:

"Azután, hogy tavaly az Arsenal testületének tagja lettem, elégedett vagyok azzal, hogy immáron tulajdonrészem is van a csapatnál. Tovább folytatom a munkát, amit elkezdtem a klubnál, célom az, hogy az Arsenalnak stabil anyagi hátteret biztosítsak."

 

Az Arsenal elnöke, Peter Hill-Wood is megszólalt:

"Mindig is tudtam, hogy Stan Kroenke értékes embere az Arsenal stábjának, és örülök, hogy a klubhoz való hűségét tettekkel is bizonyította, jelen esetben a részvények megvásárlásával. Danny Fiszman továbbra is fontos szerepet tölt majd be a klub életében, és hosszútávra tervezünk vele is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
adjon
15 éve
Törölt felhasználó
állatok, ennyi pénzt te jó isten megdobhatnának egy pár millával!
15 éve
Törölt felhasználó
Ha jól tudom a felesége Wal-Mart örökös nem mellesleg 164. leggazdadabb amerikai a Forbes szerint (Kroenke).
15 éve
Törölt felhasználó
Annak örülök hogy ilyen normális igazgatói tanácsunk van nem pedig ilyen szerencsétlen mit pl. a Liverpoolé,Real Madridé vagy a Chelseaé.És amúgy igy se vagyunk óriási gondba ha nem is igazoljuk le a fél világot.
15 éve
Törölt felhasználó
Nem feltétlenül mondható komolynak??? Európa 6. leggazdagabb csapata vagyunk! :D

Szólj hozzá