Az Arsenal támadója, Robin van Persie szerint a csapat elég tapasztalt ahhoz, hogy megbirkózzon a csapatra nehezedő nyomással, és ezáltal maguk mögé utasítsa az Aston Villa csapatát.

Az Ágyúsok nemrég ugrották át a Villát a bajnoki tabellán, elcsípve ezzel a Bajnokok Ligáját érő 4. helyet. Az Aston Villa elleni előnyük 8 mérkőzéssel a bajnokság vége előtt 3 pont.

A Villa idén drámai teljesítménnyel jutott oda, ahol van, míg az Arsenal rendszeresen az első 4 helyen végzett, Van Persie szerint ezek a tények elegendőek lesznek ahhoz, hogy csapata jöjjön ki jobban a szezon hajrájából.

A 25 éves játékos a következőket nyilatkozta a Sky Sports Newsnak:

"A lehető legtöbbet nyújtjuk és a továbbiakban is ezt szeretnénk tenni."

"Még benn vagyunk az FA Kupában és a Bajnokok Ligájában is, a bajnokságban is a negyedik helyen vagyunk. Ezért úgy gondolom, eddig jól festenek a dolgok."

"Biztos vagyok benne (hogy a Villa előtt végzünk). Pillanatnyilag 3 ponttal vagyunk előttük. Az Aston Villa remek teljesítményt nyújt, de ha megnézzük az elmúlt éveket, láthatjuk, hogy a stresszes helyzetekben jobban teljesítünk, mint ők."

"Hozzászoktunk az állandó nyomáshoz. Még így is sok végkimenetele lehet a dolgoknak, de elég magabiztos vagyok."

A holland játékos azt is elmondta, hogy a bajnokságban a harmadik hely a cél:

"Optimista ember vagyok. 6 ponttal vagyunk lemaradva a Chelseatől, de még egyszer játszunk ellenük. Egy nagyon jó hajrára van szükségünk, de a labdarúgásban minden megtörténhet."

Arséne Wenger csapatát a spanyol Villareallal sorsolták össze a Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata között és Van Persie szerint észak-londoni csapatának minden esélye megvan, hogy bejussanak az elődöntőbe.

Így folytatta:

"Nem csak részt venni akarunk a Bajnokok Ligájában, meg is szeretnénk nyerni azt. Ha megnézzük a sorsolásunkat, azt hiszem jól jártunk."

"Ha mi választhattunk volna, szerintem a Villarealt választottuk volna. Meg vagyunk elégedve a sorsolás eredményével. Majd meglátjuk, hogy teljesítünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

15 éve
Törölt felhasználó
lehetetlen
15 éve
Törölt felhasználó
A Villa mostanság nagyon gyenge és ezt a Pool elleni 5-1-es vereség is mutatja.(igaz a Pool meg éppen, hogy most remekel) Nekünk jelenleg most nagyon megy, de ez még változhat. Nem lehet az ember túl optimista. Sokszor azok amiket te elkönyveltél nem valósulnak meg. Hiába minden, a futball változó. Nincs olyan év amikor egy csapat életében nem jön el a rizigós hónap. Bízzunk benne, hogy mi ezen már régen túl vagyunk.
15 éve
Törölt felhasználó
Játszunk még a 3 nagy ellen ,és lesz még 1-2 rizikós meccs is pl.: a City elleni!Az biztató, hogy a "nagyok" ellen jól megy a csapatnak!Szerintem sincs veszélyben a BL szereplésünk!
15 éve
Törölt felhasználó
A teamtalk-on lévő hír szó szerint ugyanaz, mint amiről én fordítottam. Nem kötözködni akarok, sőt, de a tied az nem is az egész cikk fordítása. mondjuk nem tudom ti hogy szoktátok fordítani a cikkeket, de az eredeti szöveghez azért jó ha tartjuk magunkat ;) De pontosítsatok, ha csak a lényeget kell fordítani a teljes cikk helyett! Köszi előre is.
15 éve
Törölt felhasználó
Ja megvan..

Szólj hozzá