Arsene Wenger elmondta, örül annak, hogy úgy döntött: fiatal játékosokat épít be a csapatba.

Az Arsenal menedzserét sok kritika érte, hogy elengedte a csapat kulcsjátékosait, Alexander Hlebet és Mathieu Flaminit és Gilbertot. A három játékos helyére Wenger Samir Nasrit szerződtette. Wengernek ekkor az volt a terve, hogy egy fiatal csapatot épít.

A média kritizálta az Arsenalt a szezon elején elszenvedett fájó vereségek miatt, és az Ágyúsokat ezután sérülések is tizedelték. Rosicky és Eduardo sérült volt már, de kidőlt hosszú időre a sorból Cesc Fabregas, a csapat egyik motorja is. A mesternek így a fiatalokban kellett bíznia.

Az Arsenal számára nagyon jól alakult a legutóbbi két hónap, hiszen visszavették a negyedik helyet a bajnokságban, és bőven van esélyük továbbjutni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is. Nem mellékes, hogy a csapat kvalifikálta magát az FA-Kupa elődöntőjébe is.

"Tudtam, mi fog érni akkor, hogyha elkezdek egy fiatal csapatot építeni. Számítottam ezekre [negatív kritikák - a ford.]. Ami azt illeti, fel is voltam készülve rájuk. Elégedett vagyok, úgy gondolom, jól döntöttem a játékosaimmal kapcsolatban, és még rengeteget fogunk fejlődni." - nyilatkozott Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

15 éve
Törölt felhasználó
Számítson.

Szólj hozzá