Andrey Arshavin a szokásosnál is több figyelmet kapott, miután az Arsenalhoz igazolt a téli átigazolási szezonban. Az orosz játékos azonban remekül felvette a tempót, szinte minden meccsen ad egy gólpasszt, valamint a Blackburn ellen pazar mozdulattal vette be Robinson kapuját.

Guus Hiddink is felfedezhető volt a Hull elleni FA-kupa meccsen az Emirates stadionban, megnézni Arshavin teljesítményét.

"Beszéltem tegnap Arshavinnal, és kiváló formában van, láttam egy pár meccsét az Arsenalban. A teljesítménye még jobbá tette őket. Hihetetlenül rövid időn beleszokott Európa egyik legnehezebb ligájába. Természetesen mindkét meccsen [szombaton Azerbajdzsán, míg szerdán Liechtenstein ellen - a ford.] kezdőként fog pályára lépni." - mondta Hiddink.

Pedig Arshavin pályáralépése közel sem volt ennyire biztos eddig a pontig, ugyanis nem is olyan régen, a Blackburn ellen elvágta valami a lábát, amit nyolc öltéssel kellett összevarrni. Arshavin így látja a helyzetet:

"Amikor kimegy az ember a pályára, mindig fenn áll a lehetősége annak, hogy megsérül. Most ezt a lábammal tapasztaltam meg. Remélem, hogy ez nem fog akadályozni a válogatottbeli szerepléseimben."

"Az elmúlt pár hónap hihetetlenül kemények voltak, érzelmileg is, és még mindig nem tettem túl magam teljesen. Remélem, hogy ez sem fogja befolyásolni a teljesítményemet."

Persze a konspirációs elméletek gyártóinak sem kellett több: Hiddink az orosz válogatott szövetségi kapitánya mellett a Chelsea edzőjévé is előavanzsált, így a rossz nyelvek szerint az is megeshet, hogy direkt túl fogja hajtani Arshavint az edzéseken. (Márcsak azért is, mert az Arsenal a Chelseavel találkozik az FA-kupa elődöntőjében) Wenger szerint azonban a holland szakember nem fog visszaélni a helyzeti előnyével:

"Nos, ez egy jó kérdés. Fel kell hívnom őt. Még jó, hogy nem a Chelseavel játszunk közvetlenül szombaton a válogatott találkozók után." - mondta Wenger még a Newcastle elleni meccs előzetesében.

"Nem, amúgy nem aggódok emiatt. Akkor tenném azt, ha napi három edzése lenne. De ismerem Hiddinket, és szerintem egy őszinte emberről van szó, a legjobb tudása szerint végzi a munkáját."

"Most két dologra kell együtt figyelni: a Chelseare és az orosz válogatottra, és biztos vagyok abban, hogy jól fogja végezni mindkét oldalon a munkáját."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

15 éve
Törölt felhasználó
számítson.

Szólj hozzá