Számos változtatás volt az Arsenal keretében a keddi Hull City elleni FA-kupa negyeddöntőt követően, hiszen sérülés miatt Theo Walcott nem vállalta a játékot (neki a sérülése egyébként sokkal enyhébb, mint azt korábban várták!), valamit kikerült a kezdőből Fabianski, Gibbs, Vela és Song.

Az Almuniával, Nasrival, Bendtnerrel, Clichyvel, Touréval és Denilsonnal kiegészülő keret azonban nem tudott csodát tenni a meccs korai szakaszában, sőt, a pontatlan befejezéseknek köszönhetően odaáig fajultak a dolgok, hogy a mérkőzés ezen részében a hazai együttes jobban támadhatott, azonban szerencsétlenségükre egyetlen gól sem kötött ki Almunia kapujában.

Pedig erre számos jó alkalmuk lehetett volna, elég, ha arra a tizenegyesre gondolunk, amit Almunia szabálytalansága miatt adott meg a játékvezető. Az értékesítést Obafemi Martins végezte, azonban nem örülhettek gólnak a Newcastle szurkolói, ugyanis az Arsenal kapusa, ha kis szerencsével ugyan, de védte a büntetőt.

A második félidő első húsz percében is hasonló iramban folyt a játék, de ekkor már az Arsenal irányításával. Az ágyúsok sorra produkáltak szebbnél szebb passzokat, míg végül sikerült megtörni az átkot: Andrey Arshavin szabadrúgásából Nicklas Bendtner fejelt gólt. Ezzel Arshavin tovább folytatta az értékes mezőnymunkáját (a Hull ellen is gólpasszt adott), valamint a dán is gyarapíthatta a góllövőlistán a találatai számát.

Az öröm azonban nem tartott sokáig. Bár Obafemi Martins első kísérletét még tudta blokkolni Gallas, a felszabadítás már nem sikerült, sőt Martins elé pattogott a labda, aki másodjára nem hibázott, és egyenlített a Newcastle.

A döntetlen pedig az Arsenalnak sem volt jó, így kezdhettek mindent elölről van Persiék. Szerencsére az ágyúsok második találatára már nem kellett olyan sokat várni, mint az elsőre. A holland csatár passzát követően Diaby remek ütemben tolta meg a labdát, így lett 2-1, majd pedig van Persie újabb gólpasszát követően Nasri talált be Harper kapujában.

A végeredmény pedig ez lett, noha Diaby még lőtt egy kapufát a meccs végén, ráadásul mind van Persienek, mind Arshavinnak lett volna esélye szaporítani a góljainak a számát.

A következő héten nem lesz bajnoki a Premiershipben, de válogatott vb-selejtezők igen. Reméljük, senki nem sérül meg, így a szezon eredményes véghajrája is elérhető lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá