Heves érzelmeket váltott ki a tegnapi Arsenal-Hull City FA-kupa meccs. Sokáig a vendégek vezettek egy szerencsésen megpattanó labdával, azonban az Arsenal a második félidőben előbb egyenlíteni, majd fordítani is tudott.

Az indulatok azonban nem csitultak el a meccset követően. Phil Brown asszisztense, Brian Horton azt állítja, hogy az Arsenal csapatkapitánya, Cesc Fabregas leköpte a lábát a játékoskijáróban. Érdekesség, hogy Fabregas nem is vett részt a meccsen, azonban a végén bement a pályára gratulálni a játékosoknak.

Az incidenst nem látta Arséne Wenger, így csak Fabregas véleményére támaszkodhatunk, ő pedig az alábbiakat mondta a csapat hivatalos weboldalán:

"Kategórikusan cáfolom, hogy bárkit is leköptem volna a meccset követően. Soha nem csináltam ilyet a karrierem során a pályán, és miért csinálnék ilyet, amikor még csak nem is játszottam. Megértem a Hull frusztrációját a meccs elvesztését illetően, mert kétséges góllal kaptak ki, de ilyen velem is előfordult a pályafutásom alatt. Ez nem az én, vagy az Arsenal-játékosok hibája." - mondta Fabregas, akinek a véleményét ki is lehetne egészíteni, hogy vajon mi is történt Michael Ballackkal nem is olyan régen?

Az angol futballszövetség (FA) már jelezte, hogy még várják Mike Riley játékvezető beszámolóját az esetről, vagy pedig az érintett, Horton panaszát.

Brown, a Hull menedzsere azonban még tovább ment. Egyrészt elmondása szerint ott volt az esetnél:
"Ott voltam, szemtanúja voltam az esetnek, Fabregas a lábfejénél leköpte az asszisztens menedzseremet."

Másrészt pedig azt kifogásolta, hogy Fabregas mit keresett a pályán, tulajdonképpen civilben:
"A másik dolog, hogy mit keresett a pályán civil ruhában. Nem lett volna joga ott lenni. De a lényeg az, hogy a képek alapján valóban aggressziót mutatott a játékvezetői hármas, és a játékosaim felé." - mondta Brown.

Mindenesetre a Liga Menedzserek Egyesülte (LMA) jelezte, hogy Horton hivatalos panaszt tett Cesc Fabregas ellen.

"Az LMA megerősíti, hogy hivatalos panasz érkezett Brian Hortontól azok után, ami elmondása szerint történt az FA-Kupa hatodik fordulója után. Az eljárás szigorúan az FA irányítása alatt fog zajlani, az addigi időszakban sem az LMA, sem Horton nem fogja kommentálni az incidenst."

Az Arsenal április 16-án játszik a Chelseaval a Wembley stadionban. Ennek az ügynek azonban még biztosan lesz folytatása.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

15 éve
Törölt felhasználó
Ezt csak kitalálták.

Szólj hozzá