Lássuk Wenger véleményét...

...a teljesítményről:
"Hosszú ideje már a gólokra vártunk, és szerintem most, hogy a Roma elleni meccsen rajtunk lévő nyomás lejött, sokkal felszabadultabban játszottunk. Szerintem most, hogy ilyen sok kreatív tehetségünk van, a stílusunk is folyékonyabb. A ránk jellemző stílus is vissza fog jönni, mert az, hogy ez elveszett, annak pszichológiai oka volt."

"A csapat mindig is nagyon koncentrált, és mindig jól akart teljesíteni. Egy hosszú és konzisztens sorozatban vagyunk benne, és szerintem a szezon végégig egyre erősödni fogunk."

...Andrey Arshavin teljesítményéről:
"Meg van az intelligenciája, a meglátása és a tehetsége hogy ilyen parádés megoldásokat alkalmazzon. A második gólja is jó példa erre. A félidőben változtattam a pozícióján, bal szélre raktam, de tudna játszani középen és jobb oldalt is. Ha megkérdezünk egy jó játékost, hogy hol akarna játszani, azt fogja mondani, hogy középen."

"Volt egy kicsit bizarr sérülése is, a lábát kívülre elvágta valami, és az orvosnak négy öltéssel kellett összevarrnia a félidőben, emiatt késett egy kicsit."

...arról, hogy a Roma elleni szerdai meccs mennyi lendületet vett el
"Nem tudom, mert a győzelem emeli a csapatszellemet. Ezt már a múlt héten is láthatták, amikor hétközben három gólt rúgtunk a WBA-nak, míg a hétvégén négyet a Burnleynek .Úgy tűnik, többé ez nem probléma, és felszabadultabban játszunk."

...a nyílt bajnokságról a Liverpool győzelme után.
"Igen, újra nyílt a bajnokság. Szerintem január óta a United nagyon sok meccset játszott, ma pedig fáradtabbak voltak. Jól lehetett kivenni a meccsen azt, hogy a Liverpool nem játszott FA-kupa meccset a múlt héten, így több idejük volt felfrissülni a Real Madrid és az MU meccs előtt. Ráadásul még a hétközi fellépések miatt is egy nappal több szabadidejük volt. A meccsen láthattuk, hogy a United tapasztalt játékosai is hibáznak, ha fáradtak."

...az Arsenal legjobb háromba kerülési esélyeiről:
"Tudjuk, hogy minden meccs egy kihívás. Most azonban pedig olyan periódus jön, amikor három naponta játsszunk, de most már tudok egy kicsit rotálni is. A meccsek pedig a szezon végéig kihívások lesznek, és még 1-2% teljesítmény csökkenést sem engedhetünk meg. Azt érezem az öltözőben, hogy a csapat tényleg elkötelezett."

...arról, hogy három fronton kell harcolni a szezon hátralévő részében
"Meg lehet oldani, de rotálni kell a csapatot. Tudom, hogy a játékosok nem bírnak minden egyes meccsen játszani. Például Kolo nem játszott az FA-kupa meccsen, de játszott szerdán és ma is. Ma úgy döntöttem, hogy Gallast pihentetem, mert tudtam, hogy nagyon sok magas labdával kell szembenéznie a védelemnek."

"Négy friss játékost állítottam be ma, míg van Persitet pihentettem. Eduardo, Fabregas és Adebayor két héten belül visszatérhet. Úgy tűnik, hogy meg tudjuk csinálni."

...Nicklas Bendtner teljesítményéről:
"Összességében elégedett vagyok a teljesítményével. Ma nem volt jó a bfeejezéseknél, de jól játszott. Szerintem az elhibázott első helyzete után későn jött a második. Az a legfontosabb, hogy helyzeteket teremtsen, mert ha egyszer betalál, akkor hármat, vagy négyet is szerezhet. Mindig benne volt a szituációkban, az átvételei sokkal jobbak voltak ma, és a helyezkedésére sem lehet panasz. A többi majd jönni fog."

"Vezető csatárként szeret játszani, és meg van hozzá a termete és a képessége. Jól megérti a játékot, csak az emberek azt szokták elfelejteni, hogy még mindig csak 20 éves. Szerintem a szurkolók annak ellenére mögötte állnak, hogy most kifütyülték a rengeteg kihagyott helyzete miatt."

(arsenal.com)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá