Arséne Wengernek ez a 11. szezonja az Arsenallal, rajta kívül csak Sir Alex Ferguson az, aki hosszabb ideig irányítja a csapatát, hiszen az angol 1986 óta tevékenykedik a Manchester Unitednél.

Az Arsenal francia játékosa, Gael Clichy szerint pontosan ez a menedzseri stabilitás adja az alapot mindennek, emiatt tudnak a játékosok csak a saját feladatukra koncentrálni.

"Amikor megtudtam, hogy az Arsenal le akar igazolni engem, az volt a legfontosab dolog, hogy Arséne itt volt, és hogy még számos évig itt is fog maradni." - mondta Clichy.

"Mikor megnézi az ember mondjuk a Chelsea-t, akkor láthatja, hogy gyakorlatilag egy éven belül több menedzserük is van, az mindig nehéz lehet a játékosaiknak."

"Játékosként csak a futballra akar koncentrálni az ember, de amikor valami történik a menedzserrel, akkor nehéz ezt véghez vinni. Pontosan ez az Arsenal fő erénye, hogy Wenger a menedzserünk."

"Egy csapat jól el tud játszogatni a legjobb játékosa nélkül, de soha nem lehet sikeres, ha folyamatosan változtatgatja a menedzserét."

"Biztosan eljön az az idő, amikor visszavonul, de remélem, hogy legalább a jelenlegi szerződését kitölti a csapattal."

"Az Arsenal az ő klubja. Már számos alkalommal bebizonyította az elkötelezettségét a csapat iránt, és az összes sikerünk tőle függ."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
Jah Wengerrel minden esélyünk meg van nyerni.
12 éve
Alakul a molekula :P
12 éve
Nem mondasz hülyeséget ;)
12 éve
Jó lett az oldal skacok!

Szólj hozzá