Az Arsenal annak ellenére komolyan vette a Burnley elleni FA-kupa meccset, hogy Arséne Wenger mindössze öt olyan játékos hagyott a kezdőben, aki a keddi, West Bromwich Albion elleni mérkőzésen is szerepelt, ez az ötöst Sagna, Song, Djourou, Arshavin és Eboue alkotta.

A Cardiff elleni meccs után felépülő Eduardo da Silva is helyet kapott a pályán, és mivel a csapatkapitány helyettes Kolo Touré is hiányzott a keretből, Wenger a horvátnak adta a neves rangot.

Az FA-kupának megfelelően ismét lehetőséghez jutott néhány fiatal játékos is, Manuel Almuniát Lukasz Fabianski váltotta a kapuban, míg Gael Clichyt és Robin van Persiet Kieran Gibbs, illetve Carlos Vela pótolta.

A kispadra persze a biztonság kedvéért Wenger odaültetett egy pár nagy nevű játékost is, ráadásul Theo Walcott sem a kezdőben térhetett vissza novemberi sérülését követően.

A meccs a Burnley számára kezdődött jobban, az első öt percben az Arsenal védelmének nagyon komolyan oda kellett tennie magukat, hogy Owen Coyle együttese nehogy már a mérkőzés korai szakaszában előnyhöz jussanak.

Ezt követően a labda nagyrészt az Arsenalnál volt, ahol hemzsegtek a jó, és sajnos, a rosszabb megoldások is, Wenger együttesét ekkor nagyon sokszor a pontatlanság jellemezte.

A nagy áttörésre végül a 25. percben került sor.

Andrey Arshavin egy remek labdaszerzést követően Carlos Velához passzolt, aki egy Clarke Carlisle-nek kioszott kötényt követően emeléssel talált be Jensen kapujában, ráadásul úgy, hogy Joey Gudjonsson a mezét rángatta.

Az előnyszerzés picit felszabadultabbá tette az Arsenalt az első félidő hátralévő részében, ám ekkor a Burnley nem adta meg magát.

Még. A második félidőben az Arsenal igen erősen letámadta a Burnleyt, jóformán a Championshipben szereplő alakulat az ellenfél térfeléig sem jutott el.

A második gólra sem kellett sokat várni. Egy hosszú indítást követően Arshavin döntött úgy, hogy nem kell a csapatnak a szöglet, inkább visszatette Gibbsnek a labdát, aki Songhoz passzolt. Ezt követően a kamerúni középpályás remekül adta be Eduardóhoz a labdát, aki oxival kapitulálta Jensent. 

Egy fantasztikus improvizációt követően máris 2-0 volt az Arsenalnak, Eduardo pedig joggal lehet elégedett: az idei két meccséből három gólt szerzett, így már ki lehet mondani, a sérülése egyáltalán nem vetette vissza.

Arséne Wenger nagy taktikai érzéke pedig ezt követően mutatkoztak meg: a jövő heti BL-szereplésre készülő Arsenalból lehozott két olyan játékost, aki szerdán pályáraléphet a Roma ellen, nevesen Eduardót és Diabyt, ekkor pedig van Persie és Ramsey érkezett a helyükre. Rövid időn belül pedig Walcott is beállhatott Vela helyére.

S bár a Burnley is cserékkel próbált volna meg javítani az egyébként sem rózsás helyzetén, inkább az Arsenal támadott.

Előbb Walcottnak volt egy az egybeni helyzete Jensennel, majd később a partjelző egy teljesen szabályos gólt anulált, amit van Persie szerzezhetett volna Walcott passzát követően.

Egy perccel később pedig már Chris Foyéknak sem lehetett okuk a gól megadásával, hiszen Alex Song remek sarkazásából Emmanuel Eboué lendületből a hosszú sarokba célozván beállította a végeredményt: 3-0 a 84. percben.

A végén még volt egy utolsó lehetőség a Burnleynek a szépítésre, azonban Caldwell fejese végül a kapufát találta el.

Az Arsenal így 3-0-ás eredménnyel vághat neki a Roma elleni nyolcaddöntő visszavágójának, a következő ellenfél az FA-kupában pedig a Hull City lesz, március 17-én, vagy 18-án.

Az esetleges elődöntő-beli ellenfélre sem kell sokat várni, hiszen magyar idő szerint negyed nyolckor párosítják a csapatokat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá