web stats
Belépés Regisztráció

Tony Woodcock

Tony Woodcock, az eastwoodi gyorsvonat.

Tony Woodcock az egyik legkeresettebb játékos volt, amikor 1982 nyarán a Highburybe érkezett.

1979-ben KEK-et nyert, majd nagy meglepetésre a Bundesligába, az FA Köln csapatához igazolt. 3 évet töltött Németországban, mielőtt a ’82-es VB végén visszatért Angliába, hogy Terry Neill Ágyúsainak tagjává váljon.

Az Arsenal ’78-80 között 5 döntőben is szerepelt, de nem tudott eleget tenni az elvárásoknak, Woodcock azonban hamar beilleszkedett a csapatba, és a következő szezontól kezdve 4 idényen át a csapat gólkirálya volt. Hihetetlen gyors és pontos játékos volt.

Az angol válogatott csatára – 42 válogatottságig jutott – 21 gólt lőtt a ’83-84-es bajnoki idényben, legemlékezetesebb mérkőzése pedig a 1983. október 23-ai Aston Villa elleni 6-2-es diadal, melyből 5 góllal vette ki a maga részét.

Woodcock azóta is a rekordtartó a világháborúk utáni időkben, azonban a mindenkori klubrekordtól még ő is elmaradt. A csúcsot azóta is Ted Drake tartja, aki 7 gólt szerzett szintén a Villa ellen, a ’35 decemberében aratott 7-1-es diadal során.

Woodcock karrierjét egy ’85 márciusában elszenvedett komoly sérülés törte ketté, és amikor George Graham ’86-ban átvette a csapat irányítását, visszasorolta a csatárt a tartalékok közé, aki ezután visszatért a Bundesligába.

A ’80-es évek elejétől a közepéig a Highburyben elért teljesítményére azonban büszke lehet, hiszen 169 mérkőzésen 68-szor volt eredményes.

Név: Tony Woodcock
Születési idő és hely: 1955. december 6., Eastwood (Notthingam)
Poszt: Csatár
Karrier az Arsenalban: 1982-1985
Mérkőzések az Arsenalban: 169
Gólok az Arsenalban: 68
Sikerek az Arsenalban: -


Kiadó reklámfelület

Facebook