web stats
Belépés Regisztráció

Sylvain Wiltord

Sylvain Wiltord, a multifunkcionális támadó.

Hogyan nyerjük el az Arsenal-szurkolók tetszését? Egyszerű – szerezzünk duplázást érő győztes gólt a Manchester United ellen az Old Traffordban.

Pontosan ezt tette Sylvain Wiltord 2002-ben, mikor Arséne Wenger csapata 4 éven belül másodszorra örülhetett a kettős győzelemnek. Wiltord sosem érte el a „legenda” szintjét a Highburyben, azonban örökre a szívébe zárták az Arsenal házatáján, mikor értékesítette Freddie Ljungberg Barthezről kipattanó lövését.

Wiltord 2000 augusztusában érkezett a Highburybe, nem sokkal azután, hogy az Euro 2000 döntőjének utolsó perceiben kiegyenlített a francia válogatott színeiben, majd a kékek meg is nyerték a nemzetközi trófeát.

Számos honfitársat követett a londoni klubba, hiszen az Arsenal keretében ott volt Patrick Vieira, Robert Pires, Thierry Henry – nem is beszélve olyan nagy nevekről, mint például Dennis Bergkamp, aki miatt Wiltord kedvelt támadóposztján kevés lehetőséget kapott.

A francia ezáltal került a középpálya jobb oldalára, és ezen a poszton is jól teljesített, kihasználva a jobb szárny előnyeit a támadások alkalmával, de a védelmi funkciókat is ellátta. Akármelyik poszton is játszott, Wiltord mindig jó helyen volt jó időben, hogy megszerezhesse a fontos gólokat.

Első szezonjában 15-ször volt eredményes, ebből 6-ot az FA Kupában szerzett, mely soroztat a Liverpool elleni vereséggel ért véget, épp a döntőben.

A francia fénykorát a West Ham elleni mesterhármas jelezte melyet 33 perc alatt szerzett.

Miután sikeresen beilleszkedett 2001/ 02-re, Wiltord egyre erősebbé vált. Jól le tudott fordulni a lövéseknél, és ez nagyon jól jött Wiltordnak a kiszorított helyzetekben is, 17-szer be is talált, az Old Trafford elleni híres lövésén kívül fontos találatokat szerzett a Chelsea és a Bolton ellen is.

Wiltord a következő szezonra szárnyra kapott, és első 6 bajnokiján 6-szor volt eredményes. A gólok száma azonban elapadt – összesen 7-szer talált be a szezon hátralévő részében, ennek ellenére becserélték a Southampton elleni sikeres FA Kupadöntőben 2003 májusában.

Bokasérülése 3 hónapra döntötte le lábáról Wiltordot a veretlen szezon során, emiatt kevés szerepe volt a történelmi keretben. Mivel Henry és Bergkamp még mindig nagyon jó formában voltak, a francia kénytelen volt visszatérni hazájába, mikor 2004 nyarán lejárt szerződése.

Név: Sylvain Wiltord
Születési idő és hely: 1974. május 10., Párizs (Franciaország)
Poszt: Csatár
Karrier az Arsenalban: 2000-2004
Mérkőzések az Arsenalban: 175
Gólok az Arsenalban: 49
Sikerek az Arsenalban: Angol bajnokság 2002, 2004, FA-kupa 2002, 2003


Kiadó reklámfelület

Facebook