web stats
Belépés Regisztráció

Steve Williams

Steve Williams, a meghatározó személyiség.

A klubnál töltött 4 éve alatt elterjedt az a mondás, hogy ha Steve Williams játszik, akkor az Arsenal is.

Williams helyi srác volt, és egyben szurkoló is. ’84-ben a Southamptontól érkezett a klubhoz Don Howe csapatába. ’85 január 1-jén debütált a Tottenham ellen, és még abban a szezonban beverekedte magát a kezdőbe.

Második szezonját sérülés sújtotta, de amikor egy évvel később George Graham vette át a csapat vezetését, Williams teljesítménye is virágozásnak indult, karrierjének legjobbját nyújtva. A szezont egy Ligakupa-győzelemmel zárta, a Wembleyben aratott Liverpool elleni győzelemnek köszönhetően.

Már a kezdetekkor megszerettette magát a szurkolókkal, jól megválogatott passzainak köszönhetően. Jó érzéke volt a játékhoz, ugyanakkor nem ismert kegyelmet a becsúszásokkor. Ez gyakran a bíróval és az ellenfelekkel való vitákhoz vezetett, de amint Williams képességei a tetőfokra hágtak, öröm volt nézni játékát.

’Willow’ a középpálya jobb oldalán volt a leghatékonyabb és David Rocastle-lel és Viv Andersonnal összejátszva hihetetlen dolgokra volt képes. A legunalmasabb szituációkból is képes volt gólhelyzetet teremteni. Amikor elérte fénykorát, az egész országban ő adta a legjobb passzokat.

A nemzetközi porondon is hamar felfedezték, s 6-szor szerepelt az angol válogatottban, mind az Arsenalos pályafutása alatt. ’98 júliusában, 30 évesen új kihívások elé nézve a Kenilworth Roadra költözött, hogy az Exeter Citynél fejezze be pályafutását Alan Ball irányítása alatt.

Név: Steve Williams
Születési idő és hely: 1958. július 12., Hammersmith (London)
Poszt: Középpályás
Karrier az Arsenalban: 1984-1988
Mérkőzések az Arsenalban: 121
Gólok az Arsenalban: 5
Sikerek az Arsenalban: Ligakupa 1987


Kiadó reklámfelület

Facebook