web stats
Belépés Regisztráció

Sammy Nelson

Sammy Nelson, Belfast humoros szülöttje.

Minden csapatnak szüksége van olyan jellemekre, mint Sammy Nelson.

Egy vicces, és megnyerő egyéniség volt, akit mind csapattársai, mind a szurkolók tiszteltek. Talán legemlékezetesebb az volt, amikor az Északi lelátó előtt letolta nadrágját egy gól után. Ezt követően a futballszövetség 2 hétre el is tiltotta a játékost. Azonban a labdarúgáshoz is nagyon értett.

Nelson szélsőként érkezett a klubhoz, de balhátvédként született újjá, melynek köszönhetően 50 alkalommal szolgálta hazájának válogatottjának védvonalát. A klubéletben azonban közel fél évtizeden keresztül Bob McNab árnyékában várt sorára, azonban a ’70-es évekre állandó kezdővé nőtte ki magát, és 338 mérkőzésen is pályára lépett az Ágyúsok színeiben. Mindhárom egymást követő FA Kupadöntőben szerepelt ’78 és ’80 között, és mindig nagy étvággyal lépett pályára.

Egy nagyszerű találat a Leeds elleni ’79-es Ligakupa mérkőzés során találatainak gyöngyszeme volt, de Nelsontól amúgy sem állt távol, hogy az ellenfél térfelére merészkedjen. Magabiztos szereléseit és bátorságát jól kiegészítette biztos labdakezelése.

Nelson 12-szer volt eredményes Arsenalos pályafutása során, azonban egy általa szerzett öngól vezetett a már fentebb említett incidenshez. Az észak-ír játékos a Coventry City ellen szerzett öngólt, mellyel az égszínkékek előnyhöz jutottak. Az Északi lelátó nem volt túl elégedett, és ezt a játékos tudtára is adták. A játékos ezt mellre is szívta, és páratlan mód megvillantotta hátsóját a kapu mögötti lelátón ülőknek.

A szurkolók ezt a megmozdulását a Nelson iránt érzett kedélyükkel fogadták. A rendkívül népszerű játékos, és elkötelezett egyéniség a mai napig a klubnál dolgozik.

Név: Sammy Nelson
Születési idő és hely: 1949. április 1., Belfast (Észak-Írország)
Poszt: Bal oldali védő
Karrier az Arsenalban: 1969-1981
Mérkőzések az Arsenalban: 339
Gólok az Arsenalban: 12
Sikerek az Arsenalban: FA-kupa 1979


Kiadó reklámfelület

Facebook