web stats
Belépés Regisztráció

Malcolm MacDonald

Malcolm MacDonald, a fulhami gólgyáros.

Kevés játékost fogadtak akkora érdeklődéssel a Highburyben, mint Malcolm MacDonaldot.

’Supermac’ legendává vált a Newcastleben, miután 5 egymást követő idényben is a csapat gólkirálya lett. Nem is csoda, hogy az Arsenal szurkolóit lázba hozta MacDonald érkezése 1976 augusztusában.

Első két szezonjában MacDonald teljesítette a vele szemben felállított elvárásokat – szórta a gólokat. A Frank Stapletonnal alkotott csatárpáros az Arsenal történelmének egyik leghatékonyabb támadósora volt, és miután a klub kétszer is elkerülte a másodosztályt, az Arsenal újra feltörekvőben volt.

MacDonald gyorsaságát és lövőerejét, lövéseinek pontossága, és jól célzott fejesei tökéletesen kiegészítették. Ezen képességeit kihasználva, első Highbury-beli szezonjában 29 gólt szerzett, közte egy óriási fejesgól volt csapata, a Newcastle ellen ’76 decemberében.

MacDonald második szezonjában újra legjobb formáját hozta, azonban az Újév tájékán egy komolyabb térdsérülésnek köszönhetően teljesítménye is romlani kezdett. Valószínűleg lesérülése is közrejátszott abban, hogy az Arsenal 1978 májusában, az FA Kupa döntőjében kikapott az Ipswichtől.

De lett még ennél rosszabb is a helyzet. A következő idényben már játéklehetőséghez is csak nagyritkán jutott, és végül térdsérülése miatt MacDonald 29 évesen kényszerből visszavonult a profi labdarúgástól. Mind a klubnak, mind a játékosnak nagy érvágás volt ez, hiszen a Stapleton-MacDonald csatárkettősnek köszönhetően az Arsenal újra versenyben volt a bajnoki címért.

MacDonald az Arsenal színeiben 108 mérkőzésen 57 lenyűgöző gólt szerzett. Ha a sérülés nem dönti le a lábáról, biztosan sokkal, sokkal többet szerzett volna

Név: Malcolm MacDonald
Születési idő és hely: 1950. január 7., Fulham (London)
Poszt: Csatár
Karrier az Arsenalban: 1976-1980
Mérkőzések az Arsenalban: 108
Gólok az Arsenalban: 57
Sikerek az Arsenalban: -


Kiadó reklámfelület

Facebook