web stats
Belépés Regisztráció

Danny Clapton

Danny Clapton, az idősebb fivér.

A sikereitől eltekintve, Danny Clapton megérdemli helyét az Arsenal történelemkönyvében.

Ő és testvére, Denis mindössze a harmadik testvérpár volt, aki egyidőben szerepelt az Arsenal csapatában. Azon a mérkőzésen, a Blackpool ellen játszott 1-1-es mérkőzés ’60 novemberében Denis karrierjének végét jelentette. Danny azonban 225 mérkőzést játszott a csapatban.

A pályán kimutatkozott a báty zseniális teljesítménye.

Az eredetileg portásként dolgozó Clapton úgy vált profi labdarúgóvá, hogy levelet írt Tom Whittakernek, akinél próbajátékra jelentkezett. Be is bizonyította tudását, majd a juniorok között fejleszthette tudását.

18 hónap múltán, mindössze 20 évesen, a jobbszélső ’54 karácsonyán mutatkozott be a felnőtt csapatban a Chelsea ellen. Gyorsasága előnyben részesítette az ellenfél hátvédeivel szemben, és lenyűgőző testcseleivel hamar elnyerte a szurkolók tetszését.

Fénykorában Claptonnal a legtehetségesebb játékosoknak is meggyűlt a baja, ahogy ’58 szeptemberében Tommy Burnsnek is. A Bolton Wanderers 6-1-es alázása sokak szerint Clapton legjobb mérkőzése volt az Arsenal színeiben. 2 hónappal később fel is kérték az angol válogatottba, a Villa Park-beli Wales elleni mérkőzésre.

Sokszor kritizálták, amiért kevés gólt szerzett, de nem is ez volt a funkciója, hiszen oly sok helyzetet alakított ki mások előtt.

Sajnálatos mód Clapton kételkedni kezdett saját képességeiben, és ez teljesítményének romlásához vezetett. ’62-ben el is hagyta az Arsenalt, majd egy rövid Luton-beli szolgálat után Ausztráliába igazolt a Sydney Corinthians csapatába. 1986-ban, 51 éves korában hunyt el.

Név: Danny Clapton
Születési idő és hely: 1934. július 22., Stepney (London)
Poszt: Középpályás
Karrier az Arsenalban: 1954-1962
Mérkőzések az Arsenalban: 225
Gólok az Arsenalban: 27
Sikerek az Arsenalban: -


Kiadó reklámfelület

Facebook