web stats
Belépés Regisztráció

Charlie Nicholas

Charlie Nicholas, a rapszódikus előadó.

Az Arsenal szurkolók megváltásra vártak a ’80-as évek közepén. Charlie Nicholas leigazolása visszavarázsolta a mosolyt a szurkolók arcára.

A skót válogatott játékos ’83 júniusában nagy felhajtás közepette érkezett a Highburybe. Egy szezonnal korábban Nicholas 50 gólt szerzett a Celtic színeiben, ezzel elhódítva az Év Fiatal játékosa díját. A 21 éves játékostól mindenki azt várta, hogy megtöri az Arsenal 4 éves nyeretlenségi sorozatát.

Liam Brady ’80-as távozása lesújtotta a Highbury közönségét, de Nicholas érkezése újra egyesítette a drukkereket. Személyisége, és kifinomultsága hamar az Északi lelátó egyik kedvencévé tette. Sokban segített ebben az is, hogy a Manchester United és a Liverpool ajánlatát is visszautasította az Arsenal kevéért.

Nicholas nem tudta elhozni a szurkolóknak a várva várt trófeákat, de gondoskodott arról, hogy az új rajongókat megfelelően szórakoztassa.

A Wolves elleni 2 gólja, második szereplése alkalmával jó igazolásnak bizonyult, azonban következő góljára egészen karácsonyig várni kellett. Szerencsére a góltalan sorozat a Tottenham elleni duplával zárult. Ha volt olyan szurkoló, aki hitét vesztette Nicholasban, minden bizonnyal visszatért a hitéhez ezután a mérkőzés után.

Nicholas hihetetlen képességeivel meg tudta bűvölni ellenfeleit, azonban az egységesség hiánya miatt nem tudta érzékeltetni befolyásosságát. Első három szezonjában épphogy csak eljutott a két számjegyig a gólok terén, de új pozíciója sem segítette a gólszerzésben.

George Graham érkezésekor, ’86 nyarán sokan azt hitték, eljött Charlie Nicholas pályafutásának vége, de a skót még ’88-as távozása előtt tudott újat mutatni – A Liverpool ellen két gólt is szerzett a Wembleyben, ezzel bebiztosítva az Arsenal első trófeáját 8 év után.

Nicholas összeszedte magát erre a Littlewoods Kupadöntőre ’87 áprilisában, amikor Ian Rush gólját egyenlítette, majd egy lepattanó lövéssel meglepve Bruce Grobbelaar kapust, megszerezte a vezetést a londoniaknak. Charlie ezzel bevéste magát a történelemkönyvbe.

Név: Charlie Nicholas
Születési idő és hely: 1961. december 30., Glasgow (Skócia)
Poszt: Csatár
Karrier az Arsenalban: 1983-1987
Mérkőzések az Arsenalban: 184
Gólok az Arsenalban: 54
Sikerek az Arsenalban: Ligakupa 1987


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!