web stats
Belépés Regisztráció

Charlie George

Charlie George, az islingtoni srác.

Jócskán a hosszabbítás percei folytak, az állás 1-1 a ’71-es FA Kupa döntőjében, amikor Charlie George eleresztett egy távoli lövést, melyet Ray Clemence sem tudott távol tartani a Liverpool kapujától. Ez a találat bebiztosította az Arsenal első duplázását. Az ünneplés, mely a gólt követte a klub egyik legörömtelibb emléke, amint Charlie George a földön fekve kinyújtja kezeit az ég felé.

Charlie már kiskorában is a lelátókról szurkolt az Arsenalnak. George nem volt nagydarab, mégis bármilyen védelmen áthatolt.

Az Everton ellen debütált a ’69/ 70-es szezon nyitómeccsén, és két mérkőzéssel később, a West Bromwich ellen meg is szerezte első találatát. Mindenesetre fegyelmezetlensége miatt George 3 hónapot a tartalékcsapatban töltött. Tavasszal visszakerült a felnőtt csapatba, és 19 évesen fénykorához hasonló teljesítményt nyújtva, hozzásegítette csapatát a Vásárvárosok Kupája diadalhoz.

George egy Bertie Mee által eddig elképzelhetetlen fesztelenséget hozott a trófeaéhes csapatba, és első szezonja végére berobbant a csapatba. Itt a dolog már nem arról szólt, hogy jó játékos lesz-e belőle, inkább arról, hogy mennyire lesz jó.

Azonban adódott egy kisebb probléma, és nem sokon múlt, hogy súlyosbodjon a helyzet. A bajnoki nyitómeccsen betalált a Goodison Parkban, azonban Charlie lesérült; bokája eltört, így egészen az újévig nem léphetett pályára. Mire visszatért, George helyén elől már Ray Kennedy játszott. Elbűvölő képességeinek és kreativitásának köszönhetően a londoni játékos hamar elsajátította új posztját, támadó középpályás lett. Ettől kezdve Mee csapata új dimenzióval rendelkezett, és ez tett különbséget azon a történelmi napon a Wembleyben, ’71 májusában.

George hőstettei az FA Kupában megalapozhatták volna, hogy még nagyobb játékossá váljon, azonban sajnálatos módon gyakori sérülései miatt már csak ritkán tudta megvillantani tehetségét. Ahogy a duplázó Arsenal szép lassan feloszlott, a csapat is elkezdett visszaesni a bajnoki tabellán, így George is csatlakozott a disszidáló játékosokhoz, és ’75 nyarán a Derby Countyhoz igazolt.

Név: Charlie George
Születési idő és hely: 1950. október 10., Islington (London)
Poszt: Csatár
Karrier az Arsenalban: 1969-1975
Mérkőzések az Arsenalban: 179
Gólok az Arsenalban: 49
Sikerek az Arsenalban: Angol bajnokság 1971, FA-kupa 1971, VVK 1970


Kiadó reklámfelület

Facebook