web stats
Belépés Regisztráció

Andy Ducat

Andy Ducat, a duplaválogatott.

Andy Ducat neve a legtöbb Arsenal-szurkolónak nem mond sokat, ennek ellenére nagyszerű játékos volt.

Pár évvel később Denis Compton volt az, aki Arsenalos pályafutása után válogatott krikettessé vált, míg testvére Leslie, aki szintén krikettjátékos volt, az Arsenal és az angol válogatott labdarúgójává vált. Andy Ducat mindkét sportágban válogatottságig jutott.

Ducat krikettesként 52-szer ütött century-t a Surrey színeiben, és 1921-ben tesztmérkőzésen is játszott Ausztrália ellen, egy évvel azután, hogy megkapta a Wisden Év Krikettjátékosa címet. Ducat, labdarúgóként 10 év alatt hatszor léphetett pályára az angol válogatott színeiben.

Talán azért is ismerik kevesen Ducat nevét, mert amikor az Arsenalnál volt, még az Arsenal sem volt mondható ismertnek. Ducat a Woolwich Arsenalhoz 1905-ben érkezett, ahol 7 évig maradt, ezalatt 188 mérkőzésen 21 gólt szerezve. Ennél nagyobb sikereket ért el, amikor egy akkoriban nagyobb klubhoz, az Aston Villához igazolt.

Mindazonáltal Ducat jól szerepelt az Arsenal színeiben is. 1905 februárjában debütált, egy Blackburn Rovers elleni 2-0-s győzelem során. Akkoriban Ducat a középcsatár poszton játszott, azonban a következő szezonra átkerült a jobb szárnyra.

Ducat teljesítménye az új poszton virágzásnak indult, és az 1907/08-as és az 1908/09-es szezonban az Arsenal alapembere volt. Arsenal-karrierje alatt háromszoros angol válogatott lett, az angol válogatottban 1910. februárjában debütált az Írország elleni 6-1-es győzelem során. Következő válogatottbeli szereplésekor, ő lőtte a Wales ellen a mérkőzés egyetlen gólját.

Ducat az Arsenal kulcsemberének számított, azonban 1912-ben, a klub anyagi problémákra hivatkozva eladta az Aston Villának. Jól jött Ducatnak a váltás, hiszen csapatkapitányként vezette FA Kupagyőzelemre a Villát 1920-ban, és még ebben az évben újabb 3 alkalommal léphetett pályára az angol nemzeti tizenegyben.

Egy éven belül krikettjátékosként is képviselhette hazáját, ezzel megkoronázva nagyszerű sportpályafutását. Azonban Ducat élete épp a krikett-pályán ért véget. 1942-ben, egy a világháború alatt megrendezett krikett-mérkőzés közben kapott szívinfarktust.

Név: Andy Ducat
Születési idő és hely: 1886. február 16., Brixton (London)
Poszt: Csatár
Karrier az Arsenalban: 1904-1912
Mérkőzések az Arsenalban: 188
Gólok az Arsenalban: 21
Sikerek az Arsenalban: -


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!