web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Santi Cazorla

Santi Cazorla

Santi Cazorla az Arsenal harmadik erősítése a 2012-es nyár folyamán

Santiago Cazorla Gonzalez 1984-ben látta meg a napvilágot a spanyolországi Llanera városában.

Néhány évvel később ugyanezen város helyi futball csapatában kezdte el a sporttal való ismerkedését, míg nem a Villarreal lecsapott rá, és még 18 éves kora előtt leigazolta őt a tartalékegyüttesébe. Cazorla a Sárga Tengeralattjárók akadémiáján remekül fejlődött, s néhány hónapot követően már a felnőtt csapatban bizonyíthatott a szurkolók előtt.

Hiába volt a jó teljesítmény azonban, 2006-ban a Villarreal mintegy 400 ezer euróért eladta őt a Recreativónak, igaz egy opcióval, miszerint a Villarrealnak 1,3 millió euró ellenében lesz esélye visszavásárolni Cazorlát. A 2006/07-es szezonban Cazorla elsöprő produkciókkal rukkolt elő új csapatánál, a szezon végén pedig az egyik sportmagazin őt választotta a spanyol bajnokság legjobbjává megelőzvén Messit, Iniestát és Xavit is. A jó szereplésének hála a Recreativo pedig a nyolcadik helyen végzett a tabellán az első szezonukban a feljutást követően. Ezek után nem volt csoda, hogy a Villarreal visszavásárolta őt.

Cazorla pályafutásának jelentős részét a Villarrealnál töltötte, ahol 2007-től egészen 2011-ig volt a csapat játékosa, s ahol 127 bajnoki pályára lépésből 23-szor volt eredményes. A spanyol válogatottba ekkortájt betörő Cazorla nevéhez az a tény fűződik, hogy 2008-ban visszautasította a Real Madrid ajánlatát, hogy maradhasson a Villarrealnál.

"A futballban több dolog is van a Real Madridon kívül. Számomra tiszta, hogy nekik is lehet nemet mondani. A Real Madrid egy nagyszerű csapat, de én elégedett vagyok a Villarrealnál is, ahol megbecsült játékos vagyok. Remélem, hogy még tovább fejlődhetek náluk, hiszen éppen mostanság kezdtem el a spanyol válogatott állandó tagja lenni." - mondta Cazorla akkortájt.

Egy súlyos sérülés azonban megakadályozta őt abban, hogy 2010-ben ott legyen a spanyol válogatott világbajnoki keretében, ám a visszatérés után jelentősen hozzásegítette a Villarrealt ahhoz, hogy a 2009/10-es szezonban a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen végezzen a csapat.

A szezont követően az Arsenal már kifejezte érdeklődését Cazorla iránt a távozó Cesc Fabregas helyére. Ám miután az angol csapatnál elhúzódott Fabregas eladása, nem sikerült időben elegendő forrást felszabadítani ahhoz, hogy Cazorla már akkor az Ágyúsok játékosává válhasson. Így egy másik érdeklődő csapat, a katari tulajdonossal felálló Malaga lett a befutó, amely együttes 21 millió eurót sem sajnált kiadni érte.

A 2011/12-es szezonban Cazorla folytatta a jó szereplését a Malagában, s a klub egyik kulcsjátékosává nőtte ki magát. A teljesítményével a Malaga története folyamán először BL-indulást érő helyet harcolt ki magának, míg a Villarreal kiesett a másodosztályba.

Az idény végén azonban a Malaga is elkezdett pénzügyi nehézségekkel küszködni, s kapóra jött az Arsenal újbóli érdeklődése. Július végén megkezdődtek a tárgyalások a felek közt, augusztus elején pedig hivatalosan is bejelentésre került, hogy Cazorla az Arsenalnál folytatja a pályafutását.

A sokoldalú, kétlabdás szélső mintegy 16 millió angol fontért vált az Arsenal játékosává.

Első mérkőzésén máris a meccs embere címet nyerte el. Több mérkőzésen bizonyította már, hogy képes akár egyedül eldönteni a találkozók végkimenetelét. Első Arsenalos szezonjában a csapat egyik legeredményesebb játékosa volt, több gólpasszal és góllal segítve az Arsenalt.

A 2013-14-es szezon elején több sérülés hátráltatta és felépülését követően a formáját se találta, de januártól ismét elkezdte a gólokat gyártani.

2008 óta spanyol válogatott, ott volt a 2012-es EB-n is és a 2014-es VB selejtezők több mérkőzésén is játszott. 

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
0 0 0 0 0 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!