web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Laurent Koscielny

Laurent Koscielny

Laurent Koscielny Arséne Wenger egyik legnagyobb igazolása a relatíve ismeretlen védők közül

A lengyel felmenőkkel rendelkező játékos 1985. szeptember 10-én látta meg a napvilágot a franciaországi Tulleben. A játékkal való ismerkedés is a gallok országában jött el Koscielnynek, aki a Guingamp együttesénél pallérozódott, de ekkor még szélső védőként játszhatott. Ezt követően 2007-ben igazolt a francia másodosztálybeli Tourshoz, ekkor már középső védőt játszva, ahol öt gólt szerzett 34 pályáralépésből. 2009 májusában az UNFP (a francia labdarúgók hivatalos szövetsége) beválasztotta a Ligue 2 álomcsapatába, innen pedig Koscielny egy lépésre került az első osztálytól is. Végül 2009. június 16-án, a Lorienthez igazolt, egy négy éves szerződés fejében. A játékos ekkor 1,7 millió euróba került a francia csapatnak.

Koscielny a Lorientnél mutatott meggyőző teljesítményre az Arsenal felderítői is felfigyeltek, s már a 2010-es átigazolási időszak elején felröppentek az első pletykák arról, hogy Arséne Wenger szerződtetné őt az Arsenalhoz, miután számos védő hagyja el a klubot a lejáró szerződésük miatt. A tárgyalási folyamatok végén egy 12 millió eurós ajánlat ellenében csatlakozhatott Koscielny az ágyúsokhoz.

Koscielny a 6-os mezt kapta az Arsenalnál. A debütáló tétmeccsén a Liverpool ellen a 94. percben kiállították. Az ismeretlen játékos eleinte gyengének tűnt, de a gyorsasága, élelmessége és a játék-olvasási késsége korán megmutatta, hogy nagy jövője lehet a klubnál. Az első fél szezonja a beilleszkedéssel és saját helyének bebiztosításával telt, ugyanakkor amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy Vermaelen sérülése nagyban közrejátszott az Ő játszatásában.

A 2011-es LigaKupa döntő során az Ő és Szczesny kommunikácóis hibájából kaptuk a 2. gólunkat, amely a Birmingham City kupagyőzelmét jelentette. Az akkor 25 éves játékost ezek az események nagyon megviselték, de a szereplésére a továbbiakban nem volt panasz. A szezon végére a csapat egyik alapembere lett.

A 2011-2012-es szezon elején Vermaelen volt a társa a védelem közepén, de a szezonnyitó meccsen több hétre megsérült (miután visszatért már Vermaelen se volt ép), így egy időre más játékosokkal játszott a védelem tengelyében.

A szezon második felén Vermaelennel együtt fittek voltak és számos találkozót hoztak le kapott gól nélkül. Második szezonjára Koscielny a csapat egyik legjobbja lett, a kezdőből kihagytatlan volt. Az egész szezont tekintve van Persie és Szczesny után Ő játszotta a legtöbb percet a csapatban.

A 2012-2013-as szezon kezdete óta lényegében kirobbanthatatlan a csapat kezdőjéből. Napjaink egyik legjobb védője Ő, hiszen már számos alkalommal bizonyította, hogy nem nagy feladat számára a világ legjobb támadói ellen játszás. Gond nélkül hozott le meccseket Suarez vagy akár Messi ellen is.

A 2013-14-es szezoban kiváló párost alkot Mertesackerrel, több meccset lehozva kapott gól nélkül.

Válogatott:

Kettős állampolgár lévén a lengyel és a francia válogatottban is szerepelhetett volna, de Ő a francia nemzeti csapatot válaszotta, ahol 2011 novemberében debütálhatott az USA ellen.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
16 3 3 0 2 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook