web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Jack Wilshere

Jack Wilshere

John Jack Andrew G. Wilshere 1992. január 1.-én született. A középpálya több pontján bevethető, kiváló támadó stílusú középpályás.

Wilshere 2001-ben (9 évesen) csatlakozott az Arsenal akadémiájához. Az összes ranglétrát bejárta, játszott az U15-ben, U16-ban (ő volt a csapatkapitány), és ezután az U18-ban kezdett szerepelni. Wilshere 2007 nyarán többször is játszott a Youth Cupban. Steve Bould révén bemutatkozott a az U18ban is, éppen a Chelsea ellen. Első gólját az Aston villa ellen szerezte, ekkor az Arsenal 4:1-re diadalmaskodott. A Watford ellen mesterhármast szerzett, ezzel az Arsenal megnyerte az Academy Group A címet.

A tartalékok közt 2008 februárjában mutatkozhatott be. A Reading ellen ő lőtte az Arsenal egyetlen és ezzel együtt győztes gólját is. Áprilisban hazai pályán debütált a Derby County ellen. Csereként állt be és gólpasszt adott. A West Ham ellen gólpasszt adott Rui Fontenak és a 2. ő maga lőtte, ezen a gólon Wenger is nagyon meglepődött. Wilshere egy csodás gólt lőtt. Az Atalanta Cupát megnyerte az U16-tal és őt választották a torna legjobb játékosává.

Wilshere 2008 júliusában behívót kapott az első számú csapat keretébe és a felkészülési meccsen nagy részén játszott is. A Barnet elleni meccsen egy félidőt játszhatott, ekkor gólpasszt adott Jay Simpsonnak. Az egy félidő alatt kiemelkedő játékot nyújtott. Wilshere elutazott az Arsenallal az ausztriai edzőtáborba. Játszott a Szombathelyi Haladás, és a Burgenlandi XI, valamint a Vfb. Stuttgart ellen is. A Burgenland ellen 2 góllal és nagyszerű játékkal segítette a csapatot, valamint élvezetes játékstílusával megörvendeztette a meccsre látogatókat. A Stuttgart ellen a nyár elején távozó Jens Lehmannak lőtt egy gólt, azon a meccsen az Arsenal 3:1-re diadalmaskodott. Wilsher az Emirates Cupán is szerephez jutott. Hazai környezetben a Juventus ellen mutatkozhatott be, 55-ös mezt kapta. A mérkőzés után Wenger elismerően beszélt fiataljairól, főként Wislhere-ről. Wislhere a Real Madrid ellen is játszott. Wenger az Emirates Kupa után azt nyilatkozta, hogy Wilshere nagy tehetség és korát meghazudtoló módon játszik..

Wilshere a 2008-09-es szezonban az Arsenal első számú keretének tagja lett. Gilberto Silva mezszámát, a 19-es számot kapta. 2008. szeptember 13.-án debütált az PL-ben, ekkor a 84. percben léphetett pályára Robin Van Persie helyére. Pályára lépésével megdöntötte a Garry Ward által tartott rekordot. Wilshere 16 évesen és 256 naposan debütált az Angol első osztályban. Tíz nap múlva Wilshere lehetőséget kapott a Carling Cupban, ahol az Arsenal 6 góljából egyet ő maga vállalt. Wislhere a Wigan ellen kezdőként lépett pályára (Carling Cup), ezen a meccsen kiemelkedőt nyújtott és megválasztották a meccs emberének. Fiatalkora miatt nem pezsgőzhetett.

Wenger eztán Fabregashoz hasonlította. A Gall mester azt nyilatkozta, hogy kettejük stílusa hasonló és nem félnek belemenni a cselekbe, valamint remek előkészítő emberek.

2008. november 25.-én debütálhatott a Bajnokok Ligájában. Ő volt az 5. olyan játékos, aki 16 évesen pályára lépett a BL-ben.

2008. január 5.-én professzionális szerződést kötött az Arsenallal.

Első arsenalos évei alatt mindenki hatalmas tehetségnek tekintette, ezért Wenger nagyon figyelt a fejlődésére. 2010-ben kölcsönadták a Bolton csapatának, ahol leginkább védekezőbb feladatokat látott el a középpályán. Nagyon elégedettek voltak vele, ezért szerették volna még egy szezonra kölcsönvenni, viszont Wenger úgy érezte, hogy a fiatal angol játékos készen áll, így maradhatott a csapatnál.

A 2010-2011-es szezon áttörés volt számára, ugyanis Wenger szinte minden mérkőzésen bizalmat szavazott neki. Wilshere ismert lett a nagyszerű meglátásairól és pontos passzairól. A gyors ismertség nem ment a játékos agyára, végig a földön maradt és hálás volt Wengernek a lehetőségekért. A szezon végén az Év Fiatal Játékosa címet elnyerte a PL-ben, benne volt az ÉV PL csapatában és az Arsenal drukkerek szavazása alapján Ő lett az év Arsenal játékosa.

Úgy tűnt Wilshere megállíthatatlan, azonban 2011 nyarán a túlterhelés miatt súlyos sérülést szenvedett, így kénytelen volt kihagyni 1 évet. A 2012-13-as szezonban van Persie távozása után Ő örökölte a 10-es mezszámot. Ebben az idényben is hátráltatták sérülések.

A 2013-14-es szezont Aaron Ramsey kiválóan kezdte, így Wilshere alig-alig jutott szóhoz, azonban 2013 november végétől ismét a régi formáját hozza, több gólt lőve, így Wenger több alkalommal számol vele. 

Nemzetközi karrier:
2006 óta Wilshere több korosztályos válogatottat bejárt. 15 évesen az U16-ban, 16 évesen az U17-ben játszott. 2010-ben debütált a felnőtt válogatottban, azóta az egyik legfontosabb játékosnak számít a Háromoroszlánosoknál.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
29 9 2 6 10 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!