web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Denis Suarez

Denis Suarez

Denis Suarez az Arsenal 2019-es téli érkezője, akit az Arsenal kölcsönbe igazolt le a szezon végéig.

A 25 éves játékos a Celta Vigonál kezdte profi pályafutását, két évig pedig Angliában is megfordult, ahol a Manchester City játékosa volt. Innen a Barcelonához vezetett az útja, de nem tudott megragadni a katalánok felnőtt csapatában, így kikölcsönözték őt a Sevillához egy évre, ahol együtt dolgozhatott az Arsenal jelenlegi vezetőedzőjével, Unai Emery-vel.

A sevillás kölcsön után Suarezt a Villarreal vette meg végleg, ahol olyan jól teljesített, hogy a Barcelona aktiválta a visszavásárlási záradékot, így 2016-ban ismét a katalánoknál folytatta a pályafutását a játékos. Ennek ellenére Suarez a második barcelonás időszaka alatt sem tudott bejutni a kezdőbe, végül Kevin-Prince Boateng téli érkezésével kiszorult a bő keretből is. 

Az Arsenal érdeklődése már január elején is jelen volt, ám a Barcelona akkor még ragaszkodott ahhoz, hogy az Ágyúsok vállalják a játékos kötelező átigazolását a nyáron, amibe pedig Emeryék nem mentek bele. Végül megszületett a köztes megoldás: Suarez végül aláírta az egyéves szerződéshosszabbítását, így az értéke nem csökken számottevően az elkövetkezendő egy évben - ez a Barcelonának kulcsfontosságú egy jövőbeli eladást tekintve.

Az Arsenalnak opciós joga viszont lesz a végleges megvételre: Emeryéknek 15-20 millió euró közötti összeget kell majd fizetniük Suarezért a nyáron.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
0 6 0 0 0 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook