web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | David Ospina

David Ospina

David Ospina, az Arsenal 2014-es nyarának harmadik érkezője a kapusposzton.

Ospina 1988. augusztus 31-én született a kolumbiai Medellín városában. Mindössze 17 éves volt, amikor bemutatkozhatott a kolumbiai első osztályban az Atlético Nacionalban, amely együttessel 2007-ben mind az aperturát, mind a klauzúrát megnyerte.

Három szezont követően a Nice-hez igazolt 2 millió euró ellenében. Ospinának nem volt egyszerű dolga, hiszen a francia labdarúgás egyik legnagyonn kapustehetségét, Hugo Llorist kellett pótolnia, de ezt nagyszerűen megoldotta a kolumbiai. A Nice-nél összesen hat évet töltött, ahol 189 bajnoki meccsen védhetett. Különösen a 2013/14-es szezonban mutatott teljesítménye volt kulcsfontosságú a francia csapatnak, hiszen Ospina nélkül a Nice aligha maradhatott volna az első osztályban, vele viszont sikerült ez a bravúr.

Ospina végigjárta a nemzeti válogatott különböző lépcsőfokait, kedzve az U15-ös kerettől. A felnőtt csapatban a 2007-es Kirin Kupán mutatkozhatott be, csereként beállva. Első kezdésére 2010-ig kellett várni, amikor egy világbajnoki selejtező meccsen Bolívia ellen már a kezdő sípszótól kezdve ő állhatott a kapuban. Ezzel ő vált a második legfiatalabb hálóőrré, aki hazája felnőtt válogatottjában is védhetett.

2014 júliusában egyre nyilvánvalóbbá vált az Arsenal érdeklődése - Arséne Wenger a távozó Fabianski helyére keresett kapust, Ospina neve pedig már a világbajnokságot megelőzően felmerült. A világeseményen valamennyi mérkőzésen Ospina kezdett, a magabiztos teljesítményei okán pedig Wenger mellette tette le a voksát.

"Már hosszú ideje óta ismerem Ospinát, mióta a Nice-nél játszott. Hugo Lloris már akkor is óriási tehetségnek számított, nem volt egyszerű őt pótolni. Ospina azonban fontos játékossá vált a Nice-ben. Mindemellett nagyszerűen teljesített a világbajnokságon is. Volt három-négy jelöltünk a kapusposztra, és végül a világbajnokságon mutatott játéka miatt döntöttem úgy, hogy ő jöjjön." - mondta Arséne Wenger.

Az Arsenal 2014. július 27-én erősítette meg hivatalosan is Ospina érkezését - sajtóhírek szerint az angol klub 3,2 millió angol fontot fizetett a játékosért.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
0 0 0 0 0 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook