web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Carl Jenkinson

Carl Jenkinson

Carl Jenkinson, az Arsenal 2011-es első igazolása

Carl Jenkinson az Arsenal egyik új üdvöskéje. A fiatal tehetség elsődleges posztja a védelem jobb szélén van, de alkalmaskint tud középen, illetve a bal oldalon is játszani.

Carl 2011-ben csatlakozott az Arsenalhoz, miután a szerződése lejárt a korábbi klubjánál, a Charlton Athelticnél. Az UEFA szabályzata azonban kimondja, hogy 24 éves kor alatt a vevő klubnak kárpótlást kell fizetnie a nevelőegyesület részére, Jenkinson így átigazolási díj fejében érkezett Wenger csapatába, ám az Arsenal hajlandó volt kifizetni az 1 millió angol fontra rúgó összeget.

A fiatal játékosról köztudott, hogy hatalmas Arsenal-dukker, s nem volt kérdés, melyik csapathoz szerződik majd. Édesapja már több évtizede bérletes volt, amikor Jenkinsont - még gyerekkorában - kivitte a Highburybe, majd az Arsenal-láz őt is megfertőzte, az elmúlt évadban (2010/11) több alkalommal járt kint a csapat hazai meccsein. Példaképe az élő Arsenal-legenda, Tony Adams.

Jenkinsonról azt érdemes még tudni, hogy mivel édesapja angol, édesanyja viszont finn származású, mindkét válogatott csapat ajtaja nyitva áll előtte. Az utánpótlás kategóriákban mindkét válogatott színeiben is játszhatott már, a felnőttcsapatokba azonban még nem kapott meghívót.

A 2011/12-es szezonra való felkészülések alkalmával Jenkinson a 25-ös számú mezt kapta.

2011 augustusában debütált a felnőtt csapatban az Udinese ellen egy BL meccsen, pár nappal később pedig a PL-ben is, a Liverpool ellen, valamint ott lehetett a Manchester United ellen elszenvedett 8-2-es mérkőzésen is.

A szezon felénél lesérült és csak néha jutott szerephez.

A 2012-13-as idény elején az első 5 meccset Ő játszotta Sagna sérülése miatt és Wengerék elégedettek voltak a teljesítményével, amelyet egy új szerződéssel jutalmaztak. 

A 2013-14-es szezon elején több alkalommal kapott lehetőséget, de amikor Sagna bevethető állapotban van, kevés lehetőség jut a fiatal angol védőnek.

Válogatott:
Jenkinson kettős állampolgársága révén választhatott, hogy mely ország színeiben léphet pályára. Korosztályos válogatottakat tekintve játszott az angol és finn csapatokban is, de felnőtt korára úgy gondolta, hogy inkább angol válogatott szeretne lenni. 2012 októberében behívót kapott az angol válogatottba.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
2 0 0 0 1 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!