web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Alexandre Lacazette

Alexandre Lacazette

Az Arsenal szerda kora este hivatalosan is bejelentette, hogy klubrekord összegért leigazolta Alexandre Lacazette-t a Lyon együttesétől.

Noha a csapat hivatalosan nem hozta nyilvánosságra a szerződés részleteit, megbízható források szerint Lacazette öt évre írt alá az Arsenallal, a vételárát tekintve pedig az angol csapat 53 millió eurót fizet kézhez a Lyonnak, ami a teljesítmény-arányos bónuszoknak köszönhetően akár 60 millió euróig (52,6 millió fontig) emelkedhet.

Az Arsenal eddigi rekordigazolása Mesut Özil volt, a németért 42,4 millió fontot fizetett Arséne Wenger 2013-ban a Real Madridnak.

Lacazette 2009-ben robbant be a Lyon felnőtt csapatába a klub akadémiájáról, azóta pedig minden sorozatot figyelembe véve 275 meccsen 129 gólt rúgott. Az előző bajnoki idényben 28 gólt szerzett, nála jobban csak Edinson Cavani szerepelt ilyen téren a francia ligában.

Az Arsenal már tavaly is tett ajánlatot a Lyonnak Lacazette-ért, ám a franciák akkor elutasították Wenger 35 millió eurós ajánlatát. Idén nyáron szinte kész tény volt, hogy a 26 éves csatár az Atletico Madridhoz igazol, ám miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság helyben hagyta a FIFA átigazolási embargóját a spanyol csapatra nézve, Lacazatte sorsa is másképpen alakult.

"Nagyon örülünk, hogy Alexander a csapatunkhoz igazolt. Évek óta bizonyította a Lyonnál, hogy rengeteg gólt képes szerezni, egy nagyon hatékony befejezőről van szó. Mindemellett technikás és erős jellemű játékosról beszélhetünk. A személyében egy nagyszerű erősítés érkezett a csapatunkhoz, aki nagy szerepet fog vállalni abban, hogy jövőre az élmezőnyben küzdhessünk." - mondta az új igazolásról Arséne Wenger.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
26 13 15 11 3 1

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook