web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Alex Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain

Anglia geyik legtehetségesebb fiatal játékosa, Alex Oxlade-Chamberlain lett az Arsenal 2011-es nyári harmadik igazolása

A nagy tehetségnek tartott Oxlade-Chamberlain a Southampton akadémiáján kezdett el ismerkedni a futballal, hét éves korában. Az angol reménység pár évvel később, 2010-ben ugyanennél a csapatban debütálhatott a felnőtt keretben, s ezzel ő lett a második legfiatalabb Southampton-játékos, aki valaha pályára lépett a csapatban, Theo Walcott után. Ekkor Chamberlain 16 éves és 199 napos volt.

Miután betöltötte a 17. életévét, rögtön aláírta az első professzionális szerződését a szentekkel. Ezután jött el az áttörés a fiatal játékosnak, ugyanis minden előzetes várakozás ellenére az állandó kezdőben tudhatta magát a Southamptonnál a 2010/11-es szezonra, a teljesítményével pedig olyan csapatok érdeklődését is felkeltette, mint az Arsenal, a Liverpool, vagy a Manchester United. Oxlade-Chamberlain azt a szezont 10 góllal és 8 gólpasszal fejezte be, így nem véletlen, hogy helyet kapott az Év Csapatában a harmadosztályban.

A válogatott karrierje folyamán Oxlade-Chamberlain egyelőre az angol U18-as, illetve U19-es utánpótlás keretében játszhatott az olyan nagy tehetségeknek kikiáltott fiatalokkal, mint Henri Lansbury, vagy Josh McEachran (Chelsea).

Kevesen tudják még, hogy Oxlade-Chamberlain édesapja a korábbi angol válogatott, illetve Portsmouth-játékos, Mark Chamberlain, sőt, még az unokatestvére, Neville Chamberlain is igazolt labdarúgó volt.

Az Arsenal hosszas tárgyalások után 2011 augusztusában jelentette meg, hogy megveszi Oxlade-Chamberlain a Southamptontól a többi klub egyre intenzívebb érdeklődését elhárítván. Az Arsenalhoz való csatlakozást a játékoson kívül az édesapja is üdvözölte, mondván az ágyúsoknál jó kezekben lesz a fia további fejlődése is. A Southampton klubrekordnak nevezte az Arsenal által ajánlott összeget a játékosért, amely az alábbiak szerint nézhet ki a megbízhatóbb értesülések szerint: a Southampton kézhez 7 millió angol fontot kaptak azonnal, 5 milliót további részletekben fizet ki az észak-londoni együttes, míg 3 millió teljesítményarányos bónusz lesz a szenteknek, amennyiben a játékos a szerződésben foglaltak szerint teljesít.

2011. augusztus 28.-án debültált a MU elleni 8-2-re elvesztett bajnokin. 2011. szeptember 20.-án meglőtte első gólját a LigaKupában, 8 nappal később pedig a BL-ben is betalált, ezzel a góllal Ő lett a legfiatalabb angol játékos, aki az első számú európai kupasorozatban betalált.

A szezonrajtot követően kissé a háttérbe szorult, újra januárban kezdett rendszeresen játszani. Februárban duplázott a Blackburn ellen. A szezon hajrájában többször kapott lehetőséget a széleken és irányítóként is.

A 2012-13-as szezonban több meccsen lehetőséget kapott és olyannyira elégedett volt a teljesítményével Wenger, hogy 2012 decemberében új, 5 éves szerződést ajánlott a játékosnak.

A 2013-14-es szezon felkészülési időszakában a klub egyik legjobb játékosa volt és mindenki úgy gondolta, hogy ez az Ő szezonja lehet. Az első bajnoki mérkőzésén megsérült és egészen januárig kénytelen volt pihenni. Visszatérést követően Walcott megsérült, így nagy feladat vár a szezon többi részében a 20 éves játékosra.

Válogatott:

Chamberlain az U18-as válogatottól kezdve minden korosztályos csapatban megfordult és mindenhol gyorsan letette névjegyét. Az Arsenalhoz való igazolásakor nagy hírnévre tett szert, hamarosan a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. Ott volt több VB selejtező meccsen is a válogatottal.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
4 0 0 0 0 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!