web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Csapat | Felnőtt | Játékosok | Aaron Ramsey

Aaron Ramsey

Aaron Ramsey 1990 december 26.-án született Caerphilly városában...

Korábban, még kisiskolás korában rögbi játékos volt. Az Arsenal 2008 nyarán igazolta le ezt az eléggé sokoldalú játékost. Ramsey tud centerben és szélen is jól játszani. Védőként is megállja a helyét.

Ramsey 9 éves korában került a Cardiff City csapatába. A Cardiff a Newcastle United elől halászta el a még akkor iskolás fiatalt. A Cardiff Cityben a 2006-2007-es szezonban debütált a Hull City ellen, április 28.-án. Ekkor csapata 1 gólos vereséget szenvedett a Hull City csapatától. Ramsey a valaha volt legfiatalabb játékos, aki pályára lépett a Cardiff színeiben, 16 évesen és 124 naposan debütált. A Cardiff sok ajánlatot utasított vissza. Több Premier League csapat szerette volna megszerezni a fiatal játékost, de a csapata nem szeretett volna még megválni tőle. A Cardiffból való távozása előtt sokan már a Manchester United csapatához kapcsolták, de végül az Arsenal lett a befutó. Wenger 5 millió fontot adott a 17 éves játékosért.

2008. június 10.-én a Cardiff vezetősége megerősítette, hogy az Arsenal, Everton és Man.Unt érdeklődik a játékosuk iránt. Végül június 13.-án az Arsenal 4.8 millió fontot ajánlott a játékosért. Ramsey és a klubja is elfogadta az ajánlatot. Ramsey örült Wenger érdeklődésének és Wenger neve meghatározó volt számára a döntésnél. Wenger jó technikai képességgel, gyorsasággal és jó mozgással jellemezte a fiatal Walesi játékost.

Az Arsenalban még augusztusban debütált a Twente ellen. Később a Blackburn Rovers ellen is pályára lépett. Első mérkőzése, ahol kezdő volt és végig is játszotta a meccset, az a Sheffield United ellen volt a Ligakupában. A Fenerbache ellen megszerezte első gólját az Arsenalban. Ezzel a góljával ő a 3. legfiatalabb játékos, aki a BL-ben betalált.

A csapatba úgy tűnt gyorsan képes beépülni és kiválóan futballozott a 2009-2010-es szezon során addig, míg Ryan Shawcross, a Stoke City védője egy brutális belépő után el nem törte Ramsey lábát, 2010 februárjában. Ramsey októberben tért vissza, majd kölcsönben szerepelt a Nottingham Forest csapatánál 3 hónapig, majd 2011 januárjában 1 hónapra a Cardiff City együtteséhez került. 

2011-2013 között az Arsenal színeiben több poszton, például a jobb szélen is szerepelt, ahol a helyzethez képest jobb teljesítményt nyújtott, viszont magához képest sokkal gyengébb volt, így gyorsan nem kívánatos személlyé vált a szurkolók körében.

2013 márciusától saját posztján szerepelhetett és a csapat egyik legjobbja volt. Nagy szerepet játszott a BL hely elérésében az Ő kiváló teljesítménye a szezon hajrájában.

A 2013-14-es szezont úgy kezdte el, hogy a korábbi hónapokban zsinórban többször is a hónap játékosának választották a drukkerek.  

A walesi válgatott egyik legfontosabb játékosának számít.

Statisztikák

Kezdő Csere Gólok Gólpasszok Sárga lapok Piros lapok
21 15 5 8 0 0

Kapcsolodo Hirek


Kiadó reklámfelület

Facebook