Arsenal-drukkerként mindig másképp várjuk az átigazolási időszakot, mint a többi klub drukkerei. Az utóbbi 7-8 évben úgy kezdődött az előszezon, hogy megváltunk 1-2 vagy több meghatározó játékosunktól, aztán reménykedünk a pótlásukban -hiába.

Az idei átigazolási időszak kezdete azonban más volt, mint az eddigiek. Wengerék megtartottak minden alapembert és végre folyamatosan elkezdődött a játékosok selejtezése, így végül 28 játékostól szabadult meg a klub. Ezt vártuk, ez rendben is volt.

Fölösleges nyilatkozatok a sajtóban:

Wenger még májusban kijelentette, hogy a klubnak legalább 70 millió fontja van igazolni, erre Gazidis azzal kontrázott rá, hogy az Arsenal megengedheti magának Rooney leigazolását és az angol támadó bérének fizetését is. Eközben játékosok cseréltek klubokat 40-60 milliókért, még jobban felborítva a piac egyensúlyát.

Wenger átigazolási politikáját már megfigyelhettük az utóbbi években. A Mester ismert arról, hogy képes szinte fontonként alkudni 1-1 játékos árából. Ez addig rendben is volt, míg mindenkivel megvolt etetve az a szöveg, hogy szegény a klub. Egy nagy hiba világgá kürtölni, azt, hogy van legalább 70 millió fontunk igazolni. Eleve veszett ügy (volt) így riválisoktól igazolni, ha tudják, hogy milyen sokat csikarhatnak ki tőlünk.

Az előszezonban az Arsenal remekelt, majd amint jött az Emirates Kupa és ezzel az erősebb ellenfelek, a csapaton egyre több hiba látszott. Közben Wengerék próbálják elhitetni azt, hogy elég minőségi ez a csapat. Talán valamelyest igaz is ez az állítás. Néhány poszt kivételével elég stabilnak is tűnik a jelenlegi Arsenal. A sok eladással viszont a keret létszáma csökkent. Az utóbbi években létszámilag megvolt a csapat, most úgy SE!

Az előző szezonból tanulva idén több felkészülési meccset játszott a csapat, azonban még mindig úgy tűnik, hogy eléggé összeszokatlan ez a pár fő, aki maradt.

Tavaly a MU kihasználta Robin bizonytalanságát és az Arsenallal megromlott kapcsolatát és végül leigazolta a hollandot, szinte pár nap alatt. Ezzel szemben Wengerék belementek abba, hogy a sajtón kereszül üzengetnek oda-vissza a Pool menedzserével és edzőjével, így a Liverpool értékes időt nyer(het) az üggyel. Eddig úgy tűnik, hogy az Arsenal az egyetlen érdeklődő Suarezért, de amennyiben a Chelsea nem jár sikerrel Rooney-ért, vagy a Real Madrid nem tudja megszerezni Bale-t rögtön kaphatunk 1-2 ellenfelet. A jelenlegi helyzetnél csak rosszabb várhat az Arsenalra. Talán jó lenne tényleges lépéseket tenni a játékos megszerzése érdekében!

Wenger még mindig tesztel?

Kísértetiesen hasonlít a mostani helyzet a 2 évvel ezelőtti szezonrajtra, amikor még augusztusban a Manchester United ellen léphettünk pályára és szégyenteljes, 8-2-es eredményt értünk el.

A legfrissebb hírek szerint nem valószínű Sagna, Cazorla, Arteta, Theo és Ramsey játéka az Aston Villa ellen, de lehetett olvasni Giroud esetleges kieséséről is. Ha azt nézzük, pont azok a játékosok ezek, akik a felkészülési időszakban a legstabilabbak voltak. Ha (a Wengernél megszokott) kamu sérülések, akkor viszont Wenger annyit kockáztat, hogy tovább igyekszik felmérni a csapat jelenlegi erejét, a húzóemberek nélkül. Így viszont több pontot bukhatunk, ami a szezon végén visszaüthet. 2 éve ezt meglépte!

Közben folyamatosan jönnek a nyilatkozatok, hogy igazolunk, érkeznek emberek. 18 nap van még az átigazolási időszak lejártáig!

Reméljük nem fölösleges melldöngetés az egész!

Hozzászólások (42)

11 éve
Törölt felhasználó
Muhaha, azért annyira nem beszéltek mellé, mostmár tudjuk:D
11 éve
Törölt felhasználó
Ezért lesz érdekes az augusztus. Ha Arteta, Koscielny és Cazorla kiesnek, akkor itt lesz nem kis baj. Wenger olyannyira kiszámíthatatlan, annyit terel, hogy lehetetlen megmondani éppen mi az igaz, mit kell komolyan venni. Sokszor ez jól sül el (eddig ez 95%-ban így volt), de egyre közelebb vagyunk a bukáshoz. Reméljük nem lesz késő a játékos(ok) érkezése! :)
11 éve
Törölt felhasználó
Clichy! Hidd el, Wenger nem bízza a véletlenre, és nem fog holmi 'kamusérülésekre' hivatkozva tesztelgetni. Arra megvolt az esélye a felkészülés során, és azért elég sok, igazán tehetséges fiatal szerepet kapott.
Hogy miért vagyok ebben biztos? Azért mert úgy toltuk végig a tavalyi szezon második felét, hogy mindenki 'be volt oltva', akár sérült volt, akár nem, Wenger a legerősebb csapatra számított.
11 éve
Törölt felhasználó
fecc04, azt mindenki tudja, hogy lesznek igazolások, de a baj ott van, hogy már tegnap is késő lett volna. Holnap játsszuk az első bajnoki meccsünket, ami fontosabb annál, hogy erő felmérjünk. Az oké, hogy Wenger kivár bizonyos igazolásokkal, de nem hiszem, hogy csak 1 célpontja lenne, 1 posztra erősítene. Így tehát ha 1 játékosnál elakadnak a tárgyalások, lehetne menni a másikra, nem egy helyben toporogni. Mint az utóbbi években láthattuk 1-2 pontokon múlhat a BL indulás vagy 1-1 hely. Hiba lenne elszórakozni az első fordulókban pontokat. Erre írtam is a cikkben egy részt:
"Ha (a Wengernél megszokott) kamu sérülések, akkor viszont Wenger annyit kockáztat, hogy tovább igyekszik felmérni a csapat jelenlegi erejét, a húzóemberek nélkül. Így viszont több pontot bukhatunk, ami a szezon végén visszaüthet. 2 éve ezt meglépte!"
11 éve
Törölt felhasználó
Az rendben van,hogy lesz igazolás de vajon milyen? Mert végre kiszórtuk a szart,remélem nem szarokkal akarja feltölteni :D

Szólj hozzá