Úgy gondolom nem kell senkinek se bemutatni Eduardo Alves da Silvat, ismertebb nevén Eduardot, de a mai nap egy drámai évforduló napja az Ő karrierjében, így egy kisebb 'megemlékezést' írok az utóbbi pár évéről.

Dudu 2007 nyarán érkezett az Arsenalhoz. Korábban a Dinamo Zagreb csapatába lőtte a gólokat és sorra ért el különféle gólrekordokat. A klubbéli teljesítménye mellett a válogatottban is Ő volt a legfontosabb játékos, így nem volt meglepő, hogy Wenger rá szavazott, amikor a távozó legenda, Thierry Henry utódját kereste.

Eduardo a kezdetekben nehezen illeszkedett be az új csapatába, de néhány hónap elteltével Ő lett az Ágyúsok legfőbb gólgyárosa, ugyanis több gólt szerzett a bajnokságban, betalált a BLben, FA Kupában és LigaKupában is.

Mindenki úgy látta, hogy a brazil-horvát támadó a Premier League egyik legjobb csatárává nőheti ki magát, ugyanis 2008 februárjában vezette az Arsenal házi góllövő listáját és a PL góllövői közt is elég előkelő helyen állt.

Februárban szárnyalt az Arsenal. A bajnoki címre és a BL trófea elnyerésére is megvolt az esély, de 2008.02.23.-án, a Birmingham City ellen minden rosszra fordult.

A meccsen Dudu a kezdőben kapott helyet és a meccs elején Martin Taylor brutális becsúszását követően Eduardo nyílt sípcsont, szárkapoccsont törést és bokaficam sérülést szenvedett. A becsúszás látványa egyenesen sokkolt, nem hittem el, hogy ilyen megtörténhet.

A sérülést követően Eduardo közel egy évet hagyott ki, majd a visszatérésekor rögtön góllal hálálta meg a szurkolók támogatását.

Eduardo a lábtörését követően többé nem tudott alapember lenni az Arsenalnál, mert a későbbiekben újabb sérülések, valamint a mellőzöttség miatt nem juthatott/jutott szerephez.

Eduardo egy örök csillag marad az Arsenal drukkerek emlékezetében, annak ellenére is, hogy 2010 nyarán elhagyta az Arsenalt. Dudu egyike azoknak a játékosoknak, akik szívükből szerették az Arsenalt és akármikor térnek vissza az Emiratesbe (akár rivális csapat tagjaként), úgy fogadják, mint egy családtagot, mert Eduardo igazi tagja az 'Arsenal-családnak'!

És zárásul egy videó Eduardoról: http://www.youtube.com/watch?v=vRcS-zuT4Vg

Hozzászólások (2)

13 éve
Törölt felhasználó
13 éve
Törölt felhasználó
Áááh, de imádom énis:(:( Tavaly mér naon nem bízott benne Wenger, volt olyan, amikor csak ő volt ép a csatárok közül, de még úgyis Arshavint játszatta...

Am nem tudjátok, hol játszik az a mocsadék Taylor? :coolgrin:

Szólj hozzá