Ebben az idényben a bajnokesélyesek hollétén kívül már csak azt tudjuk, hogy rendkívül sok különös meglepetés vár ránk, ez lesz jellemző a szezon hátralévő részére, ami a Premier League-et illeti. Nem vagyok jós, ezek a száraz tények, amelyeket el kell fogadni. Az élbolyból bárki megnyerheti a trófeát, és mégis azt kell mondjuk az elmúlt több, mint félév krónikáját figyelembe véve: a ligát idén nem megnyerni fogja egy csapat, hanem a többi mögötte végző elveszíteni!

Miért is állítom ezt? Mert ez az igazság. A Premier League idei szezonjában nincsen olyan, hogy listavezető (filozófiai értelemben véve), nincsen abszolút favorit, nincsen bombaformában lévő topcsapat. A nagyok nem léteznek többé, fölösleges Big Fourról is beszélni, nincsen többé, és hogyan fogunk nekivágni fejben a 2011/2012-es idénynek? Azzal a felkiáltással, hogy: 'Lesz ez még így se!' Az a nagy büdös helyzet emberek, hogy korábban sosem gondoltam így, ahogyan most: az Arsenal az egyik legnagyobb esélyese a címnek, és jelen pillanatban a legjobb csapat Angliában. A keretek alapján a Tottenham is lehetne bajnok, ám ami idén mindenki teljesítményére rányomja a bélyegét és kiszámíthatatlanná teszi a bajnokságot, az nem más, mint a pillanatnyi forma. Na jó, van még egy dolog, azok pedig a kapitálisabbnál kapitálisabb hibák, bohóckodások, szerencsétlenkedések. Azt hiszem, a 2010/2011-es szezon a töketlenség szezonja.

Életemben olyat még nem láttam, hogy a gigaklubok ennyi pontot szórjanak el buta hibákon elcsúszva, mint idén. Azt gondolom, hogy hiába nem vagyunk az első helyen a tabellán, szerintem a legjobb formában lévő és legszebben játszó csapat vagyunk most Angliában. A sérülések nem túlzottan súlytanak most minket (Vermaelen persze hiányzik nagyon), és fogyasztható, egyre eredményesebb focit játszunk. A Manchester United nem azért áll az élen, mert marha jól játszanak. Egyszerűen kevesebbet hibáztak, mint a többiek. A kiscsapatok lehet, hogy megerősödtek, de számomra akkor is megmagyarázhatatlan, miért ennyi a hiba mindenkinél. A United a bajnoki címei után mentálisan fulladt ki teljesen, a Chelsea pedig elképesztően meggyőző volt, mikor trónra került. Na ehhez képest láthatjuk, hogy az utóbbi idények egyik legmélyebb pöcegödrébe pottyantak bele, ahonnan egyelőre nem másztak még ki, sőt... Megfejelték ''pazar'' teljesítményüket egy Wolves elleni blamával. A Manchester Cityt meg egyszerűen nem tudom komolyan venni, főleg a tegnapi ''csodás'' futballjuk után. Font százmilliókat költöttek erősítésre, és már-már szánalmat, mi több, sajnálatot érzek irántuk. Abban biztos vagyok, hogy nem fognak a trófea közelébe sem kerülni a végén. Komolytalan az egész világoskék-gárda a hazavágyódó Balotellivel, a Júdás-álruhás Tévezzel, a verekedő Adebayorral és Touréval (utóbbit azért félreértés ne essék, sokra tartom), a hentes Zabaletával és még sorolhatnám. Sokszor nem az egyénekkel van bajom az ő esetükben sem, hanem a klub tulajdonosainak felfogásával, és szörnyű látni, hogy az egykoron szerethető játékosok mennyire válnak Mancinihez és a sejkekhez hasonlóan arrogánssá, önteltté és végül de nem utolsó sorban pénzsóvárrá. Történelmet pedig nem lehet pénzért venni, és ez a Chelseare is igaz. Na de elkalandoztam... A hibákról esett szó. A Cityre is igaz, a MU-ra is, sajnos ránk is, plusz a Chelseat sem szabad kihagyni. A Tottenhamet nem tartom egyelőre erősnek a velünk való versengéshez (ezalatt nem a keret erősségét értem), a Liverpool pedig amióta PL-t nézek, most szerepel a legrosszabbul. Meg kell őket azonban egy téren védenem: én abszolút szerethető csapatnak tartom, és kitartok a véleményem mellett, az ő keretükkel is lehet bajnoki címet nyerni. Roy Hodgson személye a fő probléma. Az Arsenalt pedig potenciális bajnokesélyesnek tartom, csak legyünk már egy kicsit tökösebbek, és lássuk, hogy mi vagyunk a legjobbak: törjünk előre!! A Manchester United jelen állapotában semmivel nem jobb csapat nálunk, a csapatszellem és a tapasztalat tartja őket össze. Nekünk utóbbi nem sok van, de legalább a lehetőség sokkal több, pengésebb, most már mondhatom, erősebb gárda vagyunk, és milyen sokra vihetjük még a tehetségeinkkel!

Aki a legkevesebbet hibázik, az nevet a végén. Egyszerű a képlet, a lehető minél több meccset kell lehozni a három pont begyűjtésével, mert lesznek itt még kapitális bakik mindenki részéről, a cím sorsa pedig azon fog eldőlni, hogy ki hogyan képes ezeket kijavítani illetve ki mennyire lesz jó formában. Afelől nincs kétségem, hogy a Chelsea fel fog állni a padlóról, a City tartja magát még 1-2 hónapig, a MU pedig bemákolja egygólos győzelmekkel a pontokat, ezen kívül pedig vár rájuk azért még egy erőltetett menet. Mikor nyerjünk, ha egy ilyen őrült szezonban nem? Kapjátok össze magatokat srácok, ezúttal végre legyünk tökösek és térjünk a lényegre: nyerjük meg a Premier League-et!

GO GUNNERS!!!

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
Az lehetséges, hogy a mencseszter nem játszik jól, de ők legalább hozni tudják a meccseiket, mert itt már nem az számit, hogy hogyan játszol, milyen szépen, hanem hogy be tudod-e gyűjteni folyamatosan a 3 pontot! (kulcsszó a folyamatosan) Az is igaz, hogy bírói segédlettel, mákosan, de 3pontot kapnak mindig, és még nem is kaptak ki a szezonban, ez is elárulhat valamit...(remélem ez hamarosan megváltozik)! Egyébként én úgy gondolom,hogy MI játszuk a legszebb focit most is (még mindig) és csak az az egy bajunk van,hogy nem tudunk konstans teljesítményt nyújtani, na jó talán még Verma hiánya is teszi, és egy olyan támadó hiánya akinek olyan arány van, mint Bergkam szabadrúgás : gól aránya.! Na de abban egyetértek, hogy ha ebben a szezonban nem tudunk nyerni, jövőre talán kisebb lesz az esélyünk, ha elmenne pár játékosunk a nyáron pl Rosický, Arsha, ne adj' Isten Fabregas(bár ő sztem el fog), Rosickýnál jobb cserét nem találhatnánk, mert ő egy cseh remek, még mindig! Nah ezt gondolom én :) Szóval: Bajnoknak kell lenni Gunnerek!!! 🧀 Go Gunners! ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek Matthew! Éppen a héten jöttem rá: a MU idegenben totál csőd, a Chelsea szenved, egy Wolverhampton-tól is, a Liverpool el van veszve, a City és a Tottenham még nincs olyan szinten, mint kellene, mi gyakran tanácstalanok vagyunk a kapu előtt, és a pillanatnyi formánk számít...
Az a vicces, hogy a 4 nagy közül egy 1-2 vagy 3 évvel korábbi csapat messze vezetné a bajnokságot, mert az idén nincs igazán jó formában, toronymagasan vezető alakulat. Furcsa nagyon :) :)
13 éve
Törölt felhasználó
Megmondom őszintén,én a city meccs után láttam és éreztem azt,hogy meglehet! Láttam a tüzet a fiúk szemében,a küzdeni akarást és szép játékot a pályán,csak sajnos a sünbe álló kékek végig bekkeltek. Ha továbbra is így játszunk akkor nem lehet probléma! A Süncity-n már túl vagyunk! Csak tartani kell ezt a formát,és ezt a lendületes játékot! A MU meg egyszer úgyis elfárad,ők sem bírhatják végig.Érzem,hogy most meglehet!

GO GUNENRS!

(Azért az elgondolkodtató,hogy a 150 milliót költő city-nek, egy kaput eltaláló lövése sem volt. Röhej. Inkább valami jótékony célra használták volna a pénzt.)
13 éve
Törölt felhasználó
Hát nem akarok hülyeséget mondani de asszem h február 22-én pótolják a meccset (a nap nem tuti de februárban az 100% ) ami amúgy azért lenne jó mert feb 13 án játszik az MU a Cityvel aztán Wigan és Lpool. A hét végén 9-én is a Poollal játszanak az FA-ben utána meg a Tottenhammel! Remélem kipukkadnak Rúniék! Go Gunners
13 éve
Törölt felhasználó
Chelseavel mikor játszik legközelebb a mu?

Szólj hozzá