A menedzserek élete nem fenékig tejfel, s ez talán hatványozottan igaz azokra, akik egy-egy nagycsapatot irányítanak. Felemelő érzés lehet elhódítani egy trófeát, miközben tudja az ember, hogy mennyi munkája is volt benne, de ha nem a tervezettek szerint alakulnak a dolgok, akkor állni kell a kritikák össztüzét, s ez bizony kellő nyomást jelent.

Arséne Wenger, aki ma ünnepli a 61. születésnapját, legutóbb 2005-ben ért el számottevő sikert az Arsenallal, s bár ő a klub történelmének legeredményesebb menedzsere, sokan mégis mást látnának szívesebben az észak-londoni gárda kispadján az utóbbi évek sikertelensége miatt.

Pedig elhiheti bárki, a francia szakember a tökéletes ember az Ágyúsok élére, hisz a munkája, valamint klub iránti elkötelezettségét szinte nem is lehet szavakba önteni. Lehet, hogy már 61 esztendős, de olyan intenzitással és szenvedéllyel áll a feladatai elé, amelyet egy nála sokkal, de sokkal fiatalabb ember is megirigyelhet, s ez egyszerűen csak annak köszönhető, hogy megvan benne a hit, ami enyhén szólva nem mindenkire jellemző.

Vegyük például Alex Song esetét! A kameruni középpályásban meglátta a tehetséget a Professzor, s hitt abban, hogy egy igazán jó játékost faraghat belőle, mégha a rajongók jelentős része érthetetlennek is tartotta a szerepeltetését, s lám Song óriási fejlődésen ment keresztül a csapat egyik alapemberévé nőve ki magát.

Ez tehát az a bizalom, amely általában fellelhető Wenger döntéseiben, aki mindvégig kiáll a játékosai, illetve az elhatározásai mellett. Sokan makacsnak titulálják ezért, de én inkább a megtörhetetlen szóval jellemezném, hisz ő sose adja fel a céljait, mégha 'el is önti a kritikák lavinája', akkor is kitart, s ezzel érzésem szerint el fogja érni azt is, hogy megszakadjon a trófea nélküli évek sora.

Reménykedjünk és Isten éltesse a Professzort!

Hozzászólások (4)

13 éve
Törölt felhasználó
nem tudom pontosan hol tart , de addig nem fejeződik be, amíg nem biztosítjuk be a helyünket az élvonalban, és nem arra az élvonalra gondolok mint amiben most vagyunk, hanem egy olyanra, amelyben az Arsenal jogosan verseng az európa legjobb klubja címért. bl, pl győzelem . ha valamelyik bejön és minden évben villantunk egy kupát , na akkor fejeztük be szerintem.
13 éve
Törölt felhasználó
Most vagyunk középptályt 🐛azért remélem hogy nem úgy tervezik, hogy a végére úgy még öt év múlva kezdjük el megszerezni a kupákat és remélem, hogy ez az Ínséges időszak előkészÍtése egy olyannak mint amilyet a Real élhetett át Puskással. :)
13 éve
Törölt felhasználó
látom nagyon sokan lovagoltok ezen az " 5 éve nem nyertünk semmi" témán. tény :h AZ ARSENAL FC ALÁ VAN RENDELVE A KLUB ANYAGI HELYZETÉNEK.
kicsit olyan ez a helyzet mint az én csapatomban... ifista vagyok, és rengeteget szidjuk a nagycsapat edzőjét hogy elviszik a legjobbjainkat a nagycsapatba, nincsen cserénk sokszor stb... oké, szidhatjuk a rendszert, de tény hogy nem lesz jobb a helyzet.
( wenger) , a vezetőség! és a tulajdonosok! ( elsősorban!) elhatározták, hogy véghez viszik ezt a programot. most vagyunk kb középtájt. adják fel ezt az egészet a szurkolók miatt ? .. hehe
13 éve
Törölt felhasználó
Ez mind szép és jó és Isten éltesse Arsenet, hatalmas rajongója vagyok, de azért egy mondatot kiegészítenék, ami alapjában megváltoztattja ezt a foglamazás:

"megtörhetetlen szóval jellemezném, hisz ő sose adja fel a céljait, mégha 'el is önti a kritikák lavinája', ÉS ÖT ÉVE NEM NYERT A CSAPATTAL SEMMIT, akkor is kitart,"

Szólj hozzá