Az utóbbi napokban néhány 'nevesebb' magyar oldalon olvastam a futball brutalitásairól. Tulajdonképp azt írták meg, amelyet mindenki láthat, ha megnéz 1-2 PL meccset.

Az angol bajnokság (első osztálytól kezdve alacsonyabb osztályokig) mindig is a legkeményebb, a játékosok fizikai erejét erősen igénylő/igénybevevő bajnokság volt.

Az angol labdarúgásban mindig is erőltették a kőkemény játékot. -a nézők és a csapatok is ehhez vannak hozzászokva.

Az utóbbi években azonban sok súlyos sérülés (lábtörések, ficamok, egyéb csonttörések) tette hírhedté a szigetországi bajnokságot.

Néhány csapat (pl: Stoke, Wolves, Bolton, Blackburn) kizárólag az ellenfél megsemmisítésére épült. Ellenük rengeteg játékos sérül meg, többeknek a karrierje is tönkremegy 1-2 szándékosan szabálytalanul történő szerelést követően.

Vajon az ilyesfajta brutalitás visszafogható?

A LaLiga, SerieA, Bundesliga sokkal lazább bajnokságok. A játékosok egészségére jobban figyelnek a bírók és maguk az ellenfelek is. A felsorolt sorozatokban alig-alig történik súlyosabb sérülés (a PLhez képest).

Wenger korábban többször felszólalt játékosai megvédése érdekében, de rendre csendre intették.

Minden hétvégén járok meccsekre, ahol rendszeresen részese vagyok a futball pályán zajló brutalitásnak. Az erőszak egy szintig a futball része, ugyanis azt senki se várhatja el, hogy a pályára lépve majd mindig óvatosan próbálják elvenni tőle a labdát...

Megyei bajnokságban játszom, van agresszió a meccseken, vannak kemény belépők (tiszta szereléskor a bíró engedi tovább), de amint egy szerelés/szerelési kísérlet nem a labdára irányul, egyből figyelmeztetnek, vagy lapot osztanak.

A PL-ben a bírók engedékenyebbek, elnézik a brutális belépőket, nem védik a játékosokat... Az utóbbi 4 hónapban 4! lábtörés volt a pályákon, ami borzasztó adat.

Talán az FA Szövetség szigoríthatná a szabályokat, mert hosszútávon ez nem lesz jó. Esetleg egy amputációnak vagy egy halálesetnek kell bekövetkezni ahhoz, hogy lépjenek valamit az ügyben!? -Reméljük nem erre 'várnak'!

Hozzászólások (7)

14 éve
Törölt felhasználó
Ez teljesen igaz amit leírtál Clichy! A sok kis csapat, akiket említettél is, nem annyira tudnak focizni, mint a nagyok, és egyszerűen nekik ez a "stílusuk" sajnos, ők így akarnak meccsbe maradni, hogy rugdosódnak, bekkelnek, és egyszer csak lecsapnak a kevés lehetőségek egyikére, és esetleg pontokat rabolnak! Sajnos tényleg tenni kéne ez ellen valamit, mert hihetetlen adat ez a 4 hónap 4 törött láb... :S
14 éve
Törölt felhasználó
ez a fajta durva keménység a kisebb csapatokra jellemző, az úgynevezett "igazi", régi vágású angol csapatokra. ezek a csapatok a durva szabálytalanságok által akarják megfogni a teknikásabb csapatokat, mint amilyen például az Arsenal! az is hozzátartozik, hogy a fent említett csapatokban túlnyomórészt az angol kemény legények szerepelnek. talán ironikus, de lehet, hogy az Arsenalból 1-2 ilyen állat hiányzik.
14 éve
Törölt felhasználó
Ehhez csak annyit, h ha majd egy Arsenal játékos véletlen eltöri egy másik csapatban játszó játékos lábát, akkor hírtelen szigorodni fognak a szabályok és azonnali eltiltások lesznek, figyeljétek meg!!!
Amúgy tényleg borzasztó ez a brutalitás!!!
14 éve
Törölt felhasználó
igen,Arshapatya ezt emlitettem én is az egyik hirnél..vidivel...
14 éve
Törölt felhasználó
teljesen igaz Clichy!
Karl Henry szerintem a világ egyik legnagyobb favágója

Szólj hozzá