Nos hát hölgyeim és uraim, fiúk és lányok, Arsenal és a többi szurkolók, az Arsenal.com örömmel jelenti be, hogy a tékozló fiúnk, tudjátok, a srác Barcelonából, visszatért, s bár egy elég vonzó klub tett érte ajánlatot – kétszer is – ő mégis marad az ágyúsoknál. Hát nem szívderítő?!

De miért van egy olyan érzésem, hogy Chamakh kilőheti az ellenfél kapuját hatvanezerszer, Vela megetetheti a Milan védelmét nyolcvanszor, meg Almunia is felemelheti az Emirates Kupa elsőségért járó bádogot tízszer, az embereket mégis egyetlen egy játékos érdekli, aki beható távolságon belül sem volt az Arsenal stadionjától.

Megy vagy marad? Szinte már a végtelenségig és az elkeseredettségig folyt a huzavona a sajtóban, miközben a Barcelona játékosai minden nap keverték azt a bizonyos dolgot, s ráadásul az összes Arsenal-szurkoló tudja, mi a helyzet: húzni-halasztani lehet ezt az egészet, elkerülni nem. Fabregasnak valóban Barcelona DNS-ese van, csak jelenleg inkább a 2015-ig tartó szerződése számít, amit az Arsenal nevű társasággal kötött meg.

Persze nagyon szép a közleményben állított maszlagszöveg, hogy Wengert tekinti a második apjának, hogy mennyi mindent köszönhet a csapatnak, a személyzetnek, a menedzsmentnek, és ó, még nekünk, a szurkolóknak is kijárt ebből... De édes... még jó, hogy a vér nem válik vízzé. Tehát kedves szurkolótársaim, most élvezzük ki a mai napot, meg a holnapit, meg az azutánit, egészet addig, amíg a spanyol média újból nem kavarja fel az állóvizet. Talán még az idei átigazolási idényt kihúzzuk, talán szeptember 2-án sem lesz semmi, s ha minden jól alakul, akkor még jövő január végéig is biztonságban lehetünk. Vagy ki tudja.

Jól döntött-e Wenger, hogy itt marasztalt egy olyan játékost, aki fejben vitathatatlanul máshol jár, vagy járt? Majd az idő eldönti. Azért ez a világbajnokság még akkor sem volt egy könnyű dolog Fabregasnak, ha egy kezünkön meg tudnánk számolni, hányszor kapott lehetőséget az edzőtől egy olyan csapatban, amely gyakorlatilag a Barcelona-féle taktikát követi egy lebutított formában, és csak azért úgy, mert Messi nem spanyol. Sajnos. Ennek ellenére jó volt nézni, ahogy Cesc Puyollal sörözgetett, gatyában a kézzel, végignézte, ahogy Pique leköpött egy idős bácsit már Madridban, az ünneplés alkalmával a kamionon, és igen, kénytelen volt eltűrnie ugyanennek a két srácnak a ténykedését azzal a bizonyos Barcelona-mezzel. És ha még abban bízunk, hogy a Marcában és az AS-ben megjelent barcelonás nyilatkozat áradatok nem érték el a céljaikat, akkor fogjuk Fabregast, vigyük el a sajtóterembe, nyomjuk be neki néhány DVD-t tele érzelemdús képekkel a dicső múltról, hátha majd ez, meg néhány könnyel teli papírzsepi segít, ha már a bankhitelek közt úszkáló új Barca-vezetés nem akarta kiadni érte a megfelelő pénzösszeget.

Bevallom őszintén, nem tudtam, Wengernék mikor szakad el a cérna, de én már vártam azokat a riportokat, amikor ő is beadja a derekát, és igent mond azért, hogy megszüntesse az épülő Arsenal-egység egyik gyenge pontját: a csapatkapitány körüli bizonytalanságot. Hiszen tudjuk, hogy ezzel maximum csak egy csatát nyertünk, de nem háborút, s még belátható időn belül ott fogjuk látni Fabregast, Barcelona-mezben, és már nem csak egy madridi emelvényen, hanem a Nou Camp gyepén. Én úgy lehet, már abba is beleegyeztem volna, ha áron alul viszik a srácot, de még jó, hogy ez nem a Football Manager.

De nem, Wenger kitartott, ami dicséretes. Sokan felvetik neki, hogy nem elég őszinte az Arsenal rajongókkal, hiszen ne feledjük: az egyik héten még azt mondta, hogy megtartja Eduardót, a másik héten meg már be volt jelentve a horvát srác távozása. Ez valóban nem tűnik igaz beszédnek, de ez egy másik világ. Ha itt fontmilliókról folyik a tárgyalások és a kereskedések a játékosokat illetően, akkor már a szerződések sem érnek semmit, még akkor sem, ha alá vannak írva. Fabregast 2022-ig is ide lehetne láncolni, papíron, de ha majd ténylegesen menni akar, akkor menni is fog, és ekkor már nem állítja meg őt Wenger, Gazidis, meg a sokat-köszönhetsz-nekünk fanyalgás.

Immáron, mint egy ideje a nyarak végén, most is ugyanaz a konklúzió, a következtetés: az idei szezon sorsdöntő lesz. Trófeát kellene nyerni. De még együtt a csapatkapitányunkkal, hadd emelje fel ő elsőnek azt. Még ha ez nem is jelent semmit. De ezen túl van 12 hónapunk, hogy Wilsheret nálunk is kőkemény elitjátékossá varázsoljuk (Wenger minden ajánlatot elutasított érte), Emmanuel-Thomasra és Lansburyre is ráférne a rutin, ráadásul Ramseyt is össze kell tákolni. Nem lesz egyszerű, de fel kell készülnünk arra a napra, amikor már egy teljesen más kaliberű bejelentést fog fogadni az arsenal.comon.

Érdekességek Fabregasról:

54 – 54 gólpasszt adott Fabregas az elmúlt öt évben, ezzel pedig ő végzett az első helyen ilyen téren, az öt legjobb európai ligát nézve, Alves és Lampard előtt.
29 – Fabregas átlagosan minden 29. percben készít elő egy tiszta gólszerzési lehetőséget a csapattársai számára, ezzel pedig ő a legjobb az öt legjobb európai ligát tekintve.

Forrás: Opta Sports

Végül pedig egy kissé bizarr helyzetjelentés, hogy mi zajlott itt hónapokon át: a goal.com internetes oldal aktuális jelentésáradatai a Fabregas-Arsenal-Barcelona trióról, május 13-tól kezdve. Még jó, hogy a Barátok közt hamarosan visszatér...

http://www.goal.com/en-gb/news/2871/special/2010/08/06/1936023/goalcom-special-cesc-fabregas-arsenal-to-barcelona-saga-the


Hozzászólások (7)

14 éve
Törölt felhasználó
fabregas 1-2 évnél tovább így nem fogja bírni minden barca játékos hívja és ezért szerintem nem is ő lesz a csaptunk kiemelkedő pontja hanem samir nasri de rengeteget számított hogy Cesc marad (mert ők meg nasri lehetnek a középpáylánk meghatározó pontjai) de sajnos jövőre valószínűleg elmegy
14 éve
Törölt felhasználó
Azt hiszem, együtt kell hogy értsek eriCesc-el!
14 éve
Törölt felhasználó
Most döntsük el, hogy mit akarunk,mert ez így nem megy,hogy egyszer ezt,egyszer azt! Eddig mindig az volt a baj,hogy Wenger nem tartotta meg a csapat klasszis játékosait,és ingyen,vagy -az Arsenal számára- nagyon előnytelen üzletet kötve elengedte őket! Most,hogy a mester mindvégig kiállt az álláspontja mellett megkérdőjelezzük a döntését?! Ez így nem pálya! Cesc megtartása igenis nagy fegyvertény,mivel nagyon sokat jelent ő az Arsenal-nak,nagyképűség,és elvakultság nélkül mondhatom,hogy egy szinttel feljebb lép az Arsenal játéka,ha Cesc a pályán van! Úgy látszik sokan ezt hajlamosak elfelejteni! Jelenleg Cesc pótolhatatlan(rövidtávon),mivel ő a világ egyik legjobb irányítója,nem mellesleg ami a cikkben is meg lett említve nincs még egy hasonló minőséget képviselő játékos a keretben(ezen a poszton)!
Az Arsenal-nak egyáltalán nem lett volna mindegy,hogy Cesc-kel,vagy Cesc nélkül kezdi meg a szezon, a pótlását pedig senki sem garantálta volna!
14 éve
Törölt felhasználó
Mindenki tudta eddig is, hogy a Barcelonához húzza leginkább a szíve! Azt is tudta mindenki, hogy hosszú távon biztos nem tarthatjuk itt! Akkor is oda akar menni, ha mi nyerünk kupát és ők nem sztem, mert egyszerűen oda tartozik! De Cesc van olyan profi, hogy itt is 100%os teljesítménnyel rukkol elő, ebben biztos vok! Örüljünk, hogy itt marad még 1 évig minimum.
14 éve
Törölt felhasználó
grat....kitartás kitudja lehet jövőre berobban valaki és akkor leigazoljuk v saját házon belül megoldjuk...lehet nem is lesz rá szükség jövőre kitudja...addig is élvezni kell h itt van és majd kiderül szezon közben h mennyire van itt fejben...

Szólj hozzá