Emmanuel Frimpongot hosszú ideje a jövő egyik potenciális Arsenal-játékosaként kezelik, s a ghánainak most valóban megvan az esélye ahhoz, hogy bizonyítsa a tudását az Ágyúsok ausztriai edzőtáborában. Vajon képes lesz olyan szintre eljutni, mint a Chelsea világklasszisa, Michael Essien, akihez nem csupán a nemzetisége miatt hasonlítható, hanem sok más tulajdonsága miatt is?

Frimpong Francis Coquelin társaként biztos alapot nyújtott Steve Bould 2009-es duplázó gárdájának a középpályán, ám míg a francia a tavalyi szezonban tovább tudott fejlődni, addig Frimpongot sérülések hátráltatták, így Craig Eastmond előtt több tér adódott az előrelépésre, ami sikerült is neki, hisz alkalmanként megkapta a lehetőséget az első csapatban.

Mivel Coquelin a következő szezont a Lorient együttesénél fogja tölteni kölcsönben, ezért Frimpong szerephez jutott az Arsenal első felkészülési meccsén, a Barnet ellen, s kijelenthető, hogy lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő a negyedosztályú alakulat ellen: gyors és pontos volt a szerelésekben, hatásosan játszotta meg a társait, látszott rajta az elszántság.

A Chelsea gárdájának két olyan játékosa van, akiket egy Jack Russell-terrierhez lehetne hasonlítani, Essient és John Obi Mikelt. Ők olyan középpályások, akik tele vannak energiával, kiváló fizikummal rendelkeznek, s mondhatni lerázhatatlanok. Az Ágyúsok közül Alex Song sorolható ebbe a kategóriába, valamint Frimpong is ilyen játékos, ők ketten bombaerős duót alkothatnak a későbbiekben.

Frimpong 1992-ben született Ghánában, pontosítva Accra városában, ám kilenc éves korában Angliába költözött. Szerepelt a Háromoroszlánosok U16-os válogatottjában, ám azóta kifejezte a Ghánához való ragaszkodását, így a Fekete Csillagok kulcsjátékosa lehet majd a jövőben.

Essien a kimagasló munkavégzése mellett arról is híres, hogy elképesztő rúgótechnikája van (ezt sajnos az Arsenal drukkerei is jól tudják), s bár Frimpong nem tüzel olyan szinten, mint a honfitársa, a mozgása és bizonyos mozdulatai emlékeztetnek Essien játékára.

Ausztriában Arséne Wengernek alkalma nyílik arra, hogy figyelje Frimpong játékát, s valószínűleg lehetőséget is fog még adni neki, mint ahogyan azt a Sturm Graz elleni összecsapáson is tette, amelyen szintén higgadt és magabiztos teljesítményt mutatott a 18 éves játékos.

Tavaly ugyanekkor egy másik középpályás, Jack Wilshere nyújtott kimagaslót fiatal tehetségként, most Frimpong ideje jött el, aki a játékával jelezte, hogy készen áll versenyezni Denílsonnal és Eastmonddal, s hogy akár már a következő idényben is megfelelő helyettese lenne Songnak.

(Jonny Payne írása alapján, a Football-talk.co.uk oldaláról)

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
igazi angolos neve van ugye? :D
14 éve
Törölt felhasználó
Frimpong Ghánai? kár, igy most nem számithatunk majd rá, januárban(ANK)
14 éve
Törölt felhasználó
én is úgy tudtam h angol:D jó tudni...és hát essien félelmetes...csak remélni merem h fele olyan jó lesz frimpong.....
14 éve
Törölt felhasználó
én se tudtam hogy ghána na jó van most már ezt is tudom tehetséges játékos Coquelin meg őt szívesen elnézném a nagy csapatban
14 éve
Törölt felhasználó
Engem JET jobban lenyűgözött, sorban szopatta a Strum védőket...

Szólj hozzá