Mindenkinek megvannak a maga álmai, hogy kiket szeretne látni az Arsenalban a jövőben. Ész nélkül persze nem szabad belevágni a költekezésbe, ám egy-két minőségi igazolás sokat segíthet a gárdán.

Az igazolásoknak több oka is van az Ágyúsoknál: rettentően sok a sérült évről évre (ez a legsúlyosabb gond, kíváncsi vagyok, az új orvosi stábbal mi lesz a helyzet), és vannak posztok, amelyek egészen egyszerűen hiányosak.

Tekintve, hogy lehetséges távozók is lehetnek a klubon belül a nyáron, összeállítottam egy bevásárlási listát az adott posztokra és szerintem ezek közül a játékosok közül kellene válogatnia magának Arsene Wengernek is.

A most következő listában található neveket persze saját meglátásaim szerint raktam össze, és szó sincs arról, hogy mindenkit leigazolnék közülük, hiszen akkor gyakorlatilag még egy keretet vennék.

Kapus:

Hugo Lloris (Lyon, 24 éves)  - Nálam ő az elsőszámú favorit. A Lyon portása megfelelő megoldás, mert francia és jól kijöhetne Wengerrel. Persze nem ez a fő indok, hanem a tudása (amely szerintem kiváló), és a benne rejlő potenciál. Fiatal kora ellenére rendkívül magabiztos és a jövő egyik csillaga lehet. Almunia szintjét szerintem már most simán hozni tudná, és igazi minden hájjal megkent világklasszisá nevelné a klub. 24 éves: ez a kapusoknál szinte a csecsemőkor.

Manuel Neuer (Schalke 04, 24 éves) - Ő is tehetséges és kiválóak a reflexei. Nem jellemző rá sem a potyázás, valamint láthatjuk, hogy a Schalke azért mostanában rendre jól teljesít.

Jobbhátvéd:

Micah Richards (Manchester City, 22 éves) - Benne van a levegőben, hogy Emmanuel Eboue vagy Bacary Sagna távozik. Ha ez véletlenül bekövetkezne, én az angolt szívesen látnám nálunk. Fiatal, hihetetlen izomzattal rendelkezik, plusz betonkemény bekk.

Középhátvéd:

Neven Subotic (Dortmund, 22 éves) - Ő is egy rendkívül nagy tehetséggel megáldott figura, akinek az adottságai is jól jönnének az Arsenalba, mert 193 cm magas. Szerb futballista, tehát vélhetően a keménységgel nem lenne gond és a hajtással sem. Ha William Gallas távozna, ő nyugodtan jöhetne. A cseréje pedig lehetne az Arsenalhoz hamarosan csatlakozó 19 éves montenegrói, Stefan Savic.

Védekező középpályás:

Yaya Toure (Barcelona, 27 éves) - A támadó középpályásaink száma nagyon sok, így oda nem is nagyon terveznék igazolást, legalábbis akkor nem, ha nem megy senki. Védekező középpályást viszont kell venni, mert Songnak kell egy csere, de egy játékos mindenképpen, akivel rotálni tudja őt a mester. Yaya Toure az én választásom, mert nemcsak kiváló munkát végez a középpályán, de középhátvédként is nyugodt szívvel alkalmazható.

Szélső:

Eden Hazard (Lille, 19 éves) - A belga egy rendkívül érett futballista fiatal kora ellenére, és véleményem szerint Nasrihoz hasonlóan bombaigazolás lenne. A Lille Cristiano Ronaldojaként is emlegetik, mert a szélen kiváló, de középre is be lehet rakni, ha a helyzet úgy kívánja.

Csatár:

Mohamed Zidan (Dortmund, 29 éves) - Tudom, hogy sokat lovagolok a témán, de akkor is szívesen látnám ezt a fickót. Most, hogy Marouane Chamakh minden bizonnyal érkezik, azt mondom, hogy még ne jöjjön. Ha valaki a csatárok közül távozna (pl. Eduardo, Vela), akkor viszont jól jöhet a játéka, mert egyszerűen kevesen vagyunk.

David Villa (Valencia, 29 éves) - Egy valószínűleg soha be nem teljesülő álom...

Ez volt tehát az én névsorom, és egy lehetőséget még nem vizsgáltam: Cesc Fabregas távozását. Ebben az esetben lehet válogatni: beépítünk-e a helyére valakit, vagy veszünk egy vele hasonló szintet képviselő igazi sztárt.

Izgalmas lesz 2010 nyara, remélhetőleg 3-4 igazolással, mert őszintén szólva én ennyire számítok Wengertől.

Hozzászólások (32)

14 éve
Törölt felhasználó
nagyon érdekes lesz , hogy fogja Wengerbá megoldani a védelem kozepét. Silvestre menni fog tutira, így 1 ember biztos lesz véve, ha menne Gallas is, akkor 2. Fontos lenne, hogy olyan kozéphátvédek uljenek a padon, akiket nem félve kell becserélni. sajnos Silvestre nem volt ilyen. én személy szerint Suboticnak orulnék, szerintem fel tudná venni a PL tempoját Chamack jon, így ha Dudu el is menne, nem lesz véve senki. Song cseréjét Denilsonnal fogja megoldani a mester, s kapus se lesz véve, meg nem is kell. tehát lesz véve egy kozéphátvéd/ketto?/, jon Chamack és ha váratlanul nem lép le senki, ennyi lesz az egész.
14 éve
Törölt felhasználó
most olvastam egy iras ami a pl csapatainak az anyagi helyzeterol szol , es leginakabb az arsenalt fejtegettek, a csapatnak 2 kolcsone van 1 a stadionra(5,5 milliot fizetunk 22evig) es highbury atalakitasara-evente 10 milliot szamoltak torlesztest . de mivel a klubb ez az egesszet kifizette igy evi 10 millioval tobbet kolthetunk gyakorlatilag es meg egy erdekes dolog erre a kolcsonre 100millos rezervat(fedezetet) kert a bank es mivel ez a kolcson megszunt igy ez a 100 millio is felszabadult a klubb szamara
igy ha pld david villaval hozzak osszefuggesbe a csapatot akkor van ,vagy lehet benne igazsag :P
14 éve
Törölt felhasználó
én is azt mondom h lloris.. csak kérdés h engedné e a lyon :blank:
14 éve
Törölt felhasználó
Ha már kapus téma,vki látta tegnap Neuer ténykedését a Hannover ellen? Nekem volt szerencsém,és ezek után szerintem nem érdemes rá egy penny-t sem költeni!Persze nem egy meccsből kell kiindulni,de két olyan amatőr hibát követett el,hogy ebből sok jóra nem következtetek az ő tudásával kapcsolatban!
14 éve
Törölt felhasználó
én kapusnak adlert hoznám védőnek hoznám richardsot és ennyi :P :P :P ja és még hazardot :P na meg talán dzeko :P

Szólj hozzá