Vajon Cesc Fabregas és Marouane Chamakh körül fog forogni az Ágyúsok nyári átigazolási időszaka? Érzésem szerint a spanyol világklasszis nem fogja elhagyni Észak-Londont, míg a marokkói gólvágó érkezésében szinte biztos vagyok. Véleményem szerint a védelem esetleges változásai sokkal több kérdést vonnak maguk után, s most természetesen nem a jobbszélre, valamint a balszélre gondolok, ahol elég biztosnak tűnik a helyzet, illetve nem is a kapusposztra, ahová sokak igazolnának új embert, ám szerintem ott nem lesz változás, hanem a középhátvéd posztra, ahol csak úgy hemzsegnek a kérdőjelek...

Francia rutin...
Kezdjük a spekulációt a legfontosabb kérdéssel, amelynek főszereplője nem más, mint William Gallas. Az 32 éves bekknek lejár a szerződése az idény végeztével, s bár a hosszabbítás folyamata elvileg munka alatt van, hosszú ideje nincs értékelhető információ ezzel kapcsolatban.

A francia válogatott Gallas 2006 óta erősíti az Arsenalt, s bár az észak-londoni karrierje alatt voltak hullámvölgyei, amelyekkel valószínűleg mindenki tisztában van, mégis a csapat egyik legfontosabb tagjaként tekinthetünk rá.

A jelenlegi sérülése miatt minden bizonnyal ebben a szezonban már nem láthatjuk a pályán, de ne adja Isten, hogy a következő idényt már egy másik együttesnél kezdje meg...

A másik rutinos francia nem más, mint Mikaël Silvestre, aki 2008-ban került az Ágyúsokhoz. Neki is lejár a kontraktusa a szezon végén, s ő nagy valószínűséggel távozni fog a gárdától, hisz egyenlőre szó sem esett a hosszabbításáról.

A Vörös Ördögöket hosszú évegik szolgáló hátvéd teljesítménye felemásnak titulálható, hisz olykor magabiztosan áll a lábán, olykor viszont nagy baklövéseket követ el. Ezektől független, hogy a fiatal játékosoknak biztosan segített a tapasztalata, de lassan át is kell nekik adni a stafétabotot.

A nagy visszatérő...
Van, akihez képest Gallas és Silvestre nem is számít öregrókának... Igen, most az Arsenal védőlegendájáról, a nagy visszatérőről, Sol Campbellről lesz szó. A 35 éves torony januárban kötelezte el magát újra a klubhoz, méghozzá az idény végeztéig, s bár a gyorsasága kopott az évek során, még mindig van benne annyi tűz, ami elég a Premier Ligába, így nem kizárt, hogy új szerződést fog kapni, s ezáltal marad még az Ágyúsoknál.

A svájci vonal...
Sajnos még nem ért véget a kérdőjelek névsora, hisz Philippe Senderosról is szót kell ejtenem. A 25 éves védő 2003-ban csatlakozott Wenger legénységéhez, s bár 2005 óta 30-nál is több alkalommal ölthette magára a svájci válogatott mezét, úgy látszik, hogy az Arsenalnál sehogy sem sikerül megragadnia: egy évet kölcsönben töltött az AC Milan gárdájánál, jelenleg az Evertonnál tartózkodik, a nyáron pedig esedékes a végleges távozása.

Én személy szerint örülnék annak, ha például a Bayern Münchenben folytatná a pályafutását, hisz nagyon szimpatikus játékosnak tartom, s épp ezért a számára legjobbat kívánom neki. S hogy miért bontakozhatna ki a Bundesligában? Azért mert a német ligában kevésbé van szükség gyorsaságra, s fordulékonyságra a kisebb iram miatt, mint Angliában.

Senderos mellett Johan Djourou is a svájci vonalhoz tartozik, annak ellenére, hogy elefántcsontparti születésű. Ő 2004-ben lett az Arsenal játékosa, szerepelt kölcsönben a Birmingham City együttesénél, s már több, mint 20-szoros válogatott.

A 23 esztendős hátvéd még nem léphetett pályára az idei szezonban egy térdsérülés miatt, de a képességei megvannak ahhoz, hogy a jövő idényben bizonyítson az Ágyúsok rajongóinak.

A biztos pont...
Amikor az Arsenal bejelentette múlt nyáron Thomas Vermaelen megszerzését, sokan először hallottak a belga védőről. Azóta kiderült, hogy a 24 éves bekk fantasztikus szerzemény, hisz a játéktudása és a mentalitása egyaránt kiemelkedő. Meglepő lenne, ha kimaradna a PL évvégi álomtizenegyéből, az viszont kevésbé, ha óriási legendává nőné ki magát Észak-Londonban.

Reménységek...
Az Ágyúsok nem egy tehetséges középhátvéddel rendelkeznek, talán elég csak Håvard Nordtveit vagy éppen Kyle Bartley nevét említeni de a 19 éves Stefan Savic is ide sorolható, aki előszerződést kötött az Arsenallal. Kérdéses, hogy közülük ki lesz képes beverekedni magát az első csapatba vagy később a gárda kezdőjébe, ám ez inkább akaraterőn és türelmen múlik, mint focitudáson.

Ezzel véget is ért az összeállításom, kövessük a fejleményeket, mert lesz ám mozgolódás!

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
Igaz, hogy a balszélen voltak problémák, de az nemcsak abból adódott, hogy Clichy sérült volt, hanem, hogy Gibbs is az, s így legtöbbször Traoré játszott, aki menjen csak a középpályára! Sagna lehet, hogy nem sziporkázik, de alig jönnek meglátásom szerint beadások az oldaláról, s nagyon nehéz megverni. Én vele elégedett is vok. Sztem mostani szélsőhelyzet igen jó lenne, ha Gibbs ép lenne már.
14 éve
Törölt felhasználó
Véleményem szerint pedig pont az a hiba forrása,hogy Sagna ebben a szezonban gyenge teljesítményt nyújt,Clichy ugyebár sérült volt,az ő helyettesítését nem igazán tudtuk megoldani,és amikor visszatér hosszú idő után,akkor formán kívül játszott,és kapus poszton is bizonytalanok voltunk Almunia által!A két középső védőnkre nem lehet panasz!
14 éve
Törölt felhasználó
egyetértek a bloggal jó írás! a kommmentedben leírtad "a két szélen négy igazán ütőképes játékos is van. Az lenne ám a jó, ha ezt minden posztról elmondhatnánk. " -ez pontosan így van. lehetne rotálni és nem lenne ennyi úgymond elhasznált ember a csapatban. lássuk be, Cesc 3 évig folyamatosan robotolt (idén is csak a sérülései miatt volt pályán kívül), ez nem tesz jót egy játékosnak se, mert nagyon sok energiát elvesz nekik a sok meccs (és fiatal korban beleunhatnak a fociba, mint ahogy Wenger Wilsherenél félt is ettől a dologtól) a középpályán és főleg a belső középpályások támadó felénél van sok emberünk és így lehet is rotálni. Wenger nem hiába játszatja felváltva Denilsont, Nasrit és Rosickyt és azelőtt még Ramseyt is játszatta.

jövőre jó csapat állhat össze, kizárólag néhány embert kell innen eladni és a helyükre hozni minőségiBB játékosokat.
14 éve
Törölt felhasználó
Köszönöm a dicséreteket! Szerintem az nem jelent problémát, hogy a két szélen négy igazán ütőképes játékos is van. Az lenne ám a jó, ha ezt minden posztról elmondhatnánk. Úgy látom, hogy sem Eboué nem jelent veszélyt Sagnára, sem Gibbs Clichyre. Emmanuel fantasztikus játékos, fel tudja dobni a csapat játékát (+ hangulatát), de Bac is nagyon jó, általában hiba nélkül játssza végig a mecccseit, s meglátásom szerint a jobb szélről sokkal ritkábban érkezik az ellenfél, mint a balról. Ha stabilitás kell, akkor Sagna játszik, ha fantázia, akkor Eboué, illetve együtt is tudnak játszani. Kieran óriási tehetség, s már most kiváló játékos, de Gael kezdi visszanyerni a régi, nagy formáját, viszont két jó balszélsőre szüksége van egy csapatnak. Sztem Traorénak nincs esélye azon a poszton, de nem akarom, hogy fásultan lelépjen egy-két év múlva, inkább a középpályán próbálgassa Wenger!
14 éve
Először is szép írás, logikusan van levezetve minden, grat Djourou!

Úgy gondolom, hogy a védelem most is egy kritikus pontja az Arsenalnak. A Gallas-Vermaelen párossal semmi bajom sincsen, mert a ballábas játékos remekül kiegészíti a jobblábast, de sajnos úgy tűnik, hogy Gallas is távozik. A padra pedig kellenek a fiatalok, akik ugyan tapasztalatlanabbak erre a posztra, de a gyorsaságuk révén kevesebb a hibalehetőségük. Djourou szerintem okés lesz, Nordtveit Nürnbergben nyújtott produkciója azonban elgondolkodtatott és elkeserített, állítólag beválasztották az őszi szezon legpocsékabb teljesítményt mutató játékosai közé.

Szerintem a Touré/Vermaelen cserével nem igazán oldottak meg a védelmi problémáink, még mindig túl sokat kapunk. Szerintem nyugodt szívvel hozhatjuk Suboticot vagy valamelyik kieső csapat védőjét, ha Wenger úgy találja jobban. Esetleg Faziót a Sevillából. Verthongen az Ajaxból.

Még a szélső védőink is pácban lehetnek. Sagnára egyre veszélyesebb Eboué, és joggal, valamint Gregory van der Wiel is jó megoldásnak tűnne. Clichyre pedig Gibbs egyre inkább jön rá, nagy kár ,hogy sérült a srác.

Ha van valami, ami igazán kicserélődhet a jövő évre, az a védelem.

Szólj hozzá