Nyilvánvalóan a sorozat legnagyobb esélyesét kaptuk. Mindenképpen óriási mérkőzéseket láthatunk, káprázatos futballal és gyönyörű játékkal. Clichy szerkesztőkollégám személyes üzenetében ennyi szerepelt, idézem:

Arsenal-Barca a BLben.

Legelső pillantásra egy egyszerű jóslatot, legelsőnek a döntőre asszociáltam, majd rájöttem, igen, ma volt a sorsolás, és igen a Barcelona-t kaptuk ellenfélként. Ez a tény szerintem sok sebből vérzik. Mármint a tény maga nem, egyszerűen csak a továbbjutás.

Mégpedig:

Az Arsenal gárdája idén a nagy mérkőzéseket - gondolok itt a Chelsea, vagy a Manchester United ellenire - eddig rendre elbukta. Namármost, ha a Premier Liga 2 acélos, mindenképpen bajnokesélyes csapata oda-vissza megvert minket, nem reménykedhetünk sok jóban. Ráadásul azt a tényt már figyelembe sem veszem, hogy Guardiola csapata jelenleg a világ legjobb gárdája, akik tavaly mindent megnyertek, amit lehetett, és nem is akárhogyan! Néhány embertől hallottam, hogy kiütéses Arsenal győzelem meg hasonlók... szerintem lépjünk pár szinttel lejjebb, és ne a Porto elleni 5-0-ra emlékezzünk. Mert most nem lesz javítható hiba, nem lesz szerencsés gól, és végül nem lesz esélyünk, ha így fogjuk fel. Az esélytelenek nyugalmával vágunk neki a meccseknek, mert valljuk be, nem reális a továbbjutás. Fejben nagyon sokan - az Arsenalból - a Barca-ra gondolnak, ez 100%. Kiváltképp a mi kapitányunk, Francesc Fabregas. Elvégre nevelőklub, meg minden, de végülis a bizonyítási vágy ott van. Hiába klubhűség, meg hasonlók, Cesc-et nem olyan embernek ismertük meg, aki magasról tesz az Arsenalra, igenis a maximumot fogja nyújtani, akármi is lesz.

De:

Eme sok negatívum után néhány pozitívumot is szeretnék lefirkálni ide. 2006. Csak ennyit említek, és mindenkinek beugrik, a karnyújtásnyira lévő BL-trófea, Campbell fejesgólja, Lehmann kiállítása, Eto'o egyenlítése és Belletti döntő találata. Már csak a vereségért is biztos vagyok, hogy Wenger kellően fel fogja tüzelni a játékosokat. Továbbá csapatunk éhezik egy Bajnokok Ligája elsőségre, akár Barca, akár Inter, akár CSKA az ellenfél. Mindenképpen remek, hogy ilyenkor kaptuk Messiéket, mert bizonyíthatunk. Bizonyíthatjuk, hogy igenis ez a csapat felnőtt, mind lelkiekben, mind pedig tudásban, és technikában, illetve bizonyíthatjuk ennek az ellenkezőjét. Mégpedig, hogy az Arsenal fiatal, tapasztalatlan, és rutintalan klub. Viszont épp ez a csodálatos ebben a játékban, közhely, tudom, de a futballban minden megtörténhet, és legbelül érzem, meg is fog. Megeshet, hogy Messi rémes formát fog ki. Megeshet, hogy a védősoruk nem koncentrál. Megeshet az is, hogy Bendtner minden egyes helyzetét berúgja. Végül, de nem utolsó sorban pedig megeshet, hogy továbbjutunk.

Mindenképpen egy kiélezett, pattanásig feszülő mérkőzésekre számítok, ahol mindkét klub a maximumot próbálja majd nyújtani. Az esély meg van, már csak élni kell vele. GO GUNNERS!!!

( A blogban olvasottak, csupán az én véleményeim tömkelege, nem szeretnék a hozzászólásokban olyanokat olvasni, hogy lesajnálom a csapatot. Erről nincs szó, egyszerűen reálisan nézem a dolgokat. Megértéseteket köszönöm. Sziasztok! )

Hozzászólások (6)

14 éve
Törölt felhasználó
Jó kis cucc! A címe király :)
Nagyon várom már, nálam Az év meccse ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
amugy én hinni fogok az utolsó percig a csapatban, de szerintem szinte csoda lenne ha továbbjutnánk. ez realitás! én egy idegenben barca 1-2 gólos nyereségre és otthon egy x re számítok 8-/ :down:
14 éve
Törölt felhasználó
Nagyjából én is egyetértek a leírtakkal!Azt be kell látni,hogy a Barca egy kész csapat,teli fiatal,tapasztalt játékosokkal,és 1-2 "öreg rókával" akik tudják,hogy kell megnyerni a nagy trófeákat,és az a legnagyobb különbség a két gárda között!Kiélezett csata lesz,de óriási befolyása lesz szerintem a mázli faktornak is,pláne a mi részünkről(sérülések,napi forma,stb....)!
14 éve
Törölt felhasználó
én se írom le a csapatot sőt én őszintén hiszek a továbbjutásba, de ha ne adj Isten nem sikerülne akk még jó hogy most összekerültünk a Barca-val mert ha most megvernek akk valszeg megvernének az elődöntőbe ill a döntőbe is, így legalább "spórolhatunk pár meccset.... de továbbra is mondom, ha ne adj Isten elbuknánk, legalább 100%-al a bajnokságra koncentrálhatunk.
14 éve
Törölt felhasználó
Talán ilyenkor sajnálom a leggjobban hogy a világklasszis játékosaink nem bevethetőek..rvp, gallas őket különösen sajnálom. és ha gallas elmegy év végén az hatalmas kiesés lesz mert wenger nemfog tudni egy hasonló szintű kh-t igazolni. most az egyszer egyben kéne tartani a csapatot!!
MIt gondoltok?
- vajon wenger azért küldte kölcsönbe a legtehetségesebb fiataljainkat , hogy az 1. csapatból mindenki lehetőséghez juthasson többször és ezzel megelőzze az eligazolásokat kevés játéklehetőség miatt?

Szólj hozzá