Az Arsenal az előző években a 4-4-2 vagy a 4-5-1 -es formációt erőltette, azonban idén Wenger 4-3-3-ra váltott.

Az új formáció több szabaságot nyújt egyes játékosoknak, de vannak akik így több munkát kénytelenek végezni.

Az új alakzat jobb támadó focit ad és a védekezés terén is egységesebb a csapat. Támadásoknál mindenki támad, ellenfél offenzíva esetén pedig az összes játékos a védekezésre összpontosul.

A játékosoknak hozzá kellett szokniuk a stílushoz. Többen már az előző szezon végén és a felkészülési időszak alatt beleszokhattak Wenger új elképzeléseihez.

Az új formációba való beletanulás eleinte nem ment olyan jól az Arsenal sztárjainak, de többen hamar hozzászoktak. A Cesc és Song kettős nagy erőt és magabiztosságot ad a csapatnak, míg hátul a Vermaelen - Gallas duó vigyáz Almuniára.

Több játékosnak alig ment az új stílus felvétele, célzok itt Persie-re és Arsavinra. Ők 1-2 hónapig ebben a felfogásban játszottak és aztán már a csapat húzóemberei lettek.

Vannak akik még mindig nem tudtak kellően alkalmazkodni. Eduardo, Nasri, Rosicky és Walcott. Bennük van több közös dolog, ez pedig a sérülékenység. Mind a 4 játékos sérülés miatt kihagyta az elő-szezont, így sok-sok tapasztalattól estek el. Nekik még kell egy kis idő amíg hozzászoknak a dolgokhoz.

Korábban Persie is mondta, hogy kemény munkával tudott hozzászokni a 4-3-3-hoz.

Jelenleg néhányan (talán) épp az új alakzat miatt nyújtanak gyenge játékot. -ez a 4-3-3 átka.

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
Sztem mindnek csak idő kell, és beleszoknak, és aztán leszünk csak igazán jók, persze csak akkor, ha nem szólnak bele a sérülések!
14 éve
Törölt felhasználó
Walcott szempontjából lehet csak érdekes ez a formáció,mivel 4-3-3-as felállásnál sokkal inkább középre orientálódnak a támadások,míg 4-4-2-nél a szélsőknek nagyobb területük van,mivel szét van húzva a középpálya!Dudu mozgékony játékos,Nasri is szereti váltogatni a pozícióját,és Rosickyvel sincs ez másképp,szóval náluk inkább a sérülések akadályozzák a formába lendülést,nem pedig a z új felállás!
14 éve
Törölt felhasználó
Na végre Dudu betalált.Remélem a AV ellen is így fog játszani.
14 éve
Törölt felhasználó
Csak okosan...

Clichy, a befejezés elég TV2-promósra sikeredett. :D Jó lett az írás! ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Jó lett grat.És amúgy meg teljesen így történik, történt.Remélem mindenki megszokja és rugdossuk a gólokat.

Szólj hozzá