Régebben a saját oldalamon írtam játékosértékeléseket, és ezen az oldalon sem enyém ez a feladat, hanem Clichy barátomé. Éppen ezért ide a blogba írok egy pontozásos valamit, bár más szisztémájú, mint az átlag játékosértékelések. A pontok másképp oszlanak meg, mivel egyszerűen tízes skálán nem tudok osztályozni. Mindig ötös skálát alkalmaztam, ez ismerős mindenkinek nyílván az iskolából. Csapatátlagot számolok, majd megnevezem a meccs emberét. Túl sok mondandóm nem lesz ezúttal, de a mai 1-0-ás vereség kapcsán szeretném elmondani a bánatom röviden. Ez az első és vélhetően utolsó játékosértékelésem itt, ami tulajdonképpen nem az ArsenalFan hivatalos értékelése, csak passzióból hoztam létre. Lássuk a játékosainkat!

Kezdők:

Manuel Almunia - 3
Szerintem probléma nem volt a játékával, de azért túlzottan nagyot sem alakított ma. Egy átlagteljesítmény, semmi több.

Bacary Sagna - 3
Nagyon jóindulatú tőlem a hármas. Nagyon akart, és csak ezért nem kettes az osztályzata. Fáradt volt egyszerűen, de ez érthető egy meccsdömping után.

William Gallas - 3
Igazából ő is átlagosan teljesített, nem adott okot rá, hogy jobb jegyet adjak neki.

Thomas Vermaelen - 4
Benne volt élet. Sok felfutása volt, a védőmunkája is elfogadható. Bent góljánál sokan ludasok voltak a védelemből, de az összkép a belgánál ennek ellenére sem rossz.

Armand Traore - 4*
Bravo, Armand! Üde színfont volt a mérkőzésen, Gibbs hiányát nem érezhettük meg.

Cesc Fabregas - 3
Ez tőle nagyon gyenge teljesítmény volt. Nagyon. Beleszürkült a mezőnybe, nagyon megbecsülheti ezt a kegyelemhármast. A végére picit belejött, ezért nem kettes.

Alex Song - 4
Ha ő nincs, gólokkal kapunk ki. Sok jó mentése volt, és bár nem játszott élete formájában, így is rengeteg labdát összeszedett.

Aaron Ramsey - 2
Vele egyáltalán nem voltam megelégedve. Halványan játszott végig, nem jött össze neki a világon semmi. Fel a fejjel, lesz ez jobb is!

Tomas Rosicky - 3
Átlagos teljesítmény. Picit mintha szórakozott lenne a pályán még. Nem, ez még nem az igazi, de egy-két passza már régi önmagát idézte. A helyzetét belőhette volna.

Eduardo da Silva - 2
Nagyon egyedül volt, ezért nagyot nem alkotott, de még kicsit sem. Bele kell szoknia az új szerepkörébe, én a mostani játékától nem voltam elragadtatva.

Samir Nasri - 3
Az első félidőben elég jól nyomta, aztán a második játékrészben eltűnt, mint szürke szamár a ködben.

Cserék:

Andrey Arshavin - 3
Olyasmi volt, mint a legtöbb társa. Átlagos.

Theo Walcott - 4
Azért kap tőlem jóindulattal egy négyest, mert meccshiánya ellenére hajtott, és bizony picit feldobta a támadójátékot. Lehetett rá építeni a szélen, de a támadásainkból egyszer sem született gól. Jó visszatérés!

Carlos Vela - 2
A 20 perc alatt, amit a pályán töltött, alig csinált valamit, körülbelül Eduardohoz hasonlóan focizott.

Csapatátlag:
3,071

A mérkőzés legjobb Arsenal-játékosa:
Armand Traore - Úgy gondolom, nem volt kirívóan jó teljesítmény az Ágyúsok mai meccsén, de az ő játékát élveztem a legjobban. A beadásai gyilkosak, az elfutásai jók, néha van egy-két védelmi megingása, de ezt írjuk a fiatalság számlájára.

Végezetül leírom a tervezett kezdőmet a Liége elleni meccsre, mivel tudjuk, hogy a Chelsea elleni meccs fontos lesz, és rotálni kellene egy kicsit. A BL-ben mondhatni megvan a továbbjutás, csoda kellene, hogy innen kiessünk. A belga bajnokot otthon picit gyengébb kezdővel is el lehet verni szerintem, de az ikszet kiharcolni mindenképp.

Mannone - Eboue, Senderos, Silvestre, Traore - Ramsey, Denilson, Rosicky - Walcott, Vela, Arshavin

A kezdőm a Chelsea ellen:

Almunia - Sagna, Gallas, Vermaelen, Gibbs - Fabregas, Song, Nasri - Walcott, Eduardo, Arshavin

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
Nem tértünk át az 5-ös rendszerre, ez az értékelés csak egyszeri. Veláról nem azt írtam, hogy nem csinált semmit, de mindegy. Walcott pedig lendületes volt, meccshiány és fizikai állapot dacára is.
14 éve
Törölt felhasználó
2 dologgal nem értek egyet-
1. VEla "nem csinált semmit." szerintem ennyio erővel ha walcott azért kapott 4 est mert visszatérése után elég jó volt akkor vela is kaphaztna mert ő is most tért vissza.:D
2. Walcott "lendületes volt": szerintem meg nem .amit kiadtak neki labdát ahelyett hogy levite volna szélre vagy gyorsan ellentámadásba kezdett volna nem tudta lekezelni a labdát folyton pattogott előtte és ezért nem birt felgyorsulni és mintha nem akart volna megindulni a szél felé .. hanem dajkálgatta a labdát és nem nagyon jutott előbbre a csapat!
amugy minden stimmel látom áttértünk az 5 -ös rendszerre ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek, Song és Traoré voltak a legjobbak szerintem, de jó hogy Armand lett végül a befutó, Song tud ennél sokkal jobban is játszani, Traorénak pedig ez egy önbizalomnövelő dolog is lehet! Nagyon remélem, hogy a Chelseat megverjük, mert ha nem, rohadtul ideges leszek! >:(
14 éve
Törölt felhasználó
Walcott például azért kapott 4-est, mert ahhoz képest, hogy most tért vissza, egész jó volt, és lendületes.
14 éve
Törölt felhasználó
Az értékelésnél azért 4-5 játékos neve mellé oda lehetne biggyeszteni,hogy meccs hiány!Ezt a támadósort pedig remélem nem látjuk többet ilyen felállásban!A vereség ellenére én bizakodó vagyok!A Chelsea elleni meccs viszont a szezon eddig legkeményebb meccse lesz,és ne túlzok,ha azt mondom,hogy a legnagyobb tétel bíró meccse is!Sok múlik attól a meccstől,de ezzel szerintem minden ágyús tisztában van!

Szólj hozzá