A mai blogomnak az alapját az U21-es Magyarország-Olaszország meccsből merítem. A téma nem épp arsenalos, de egyes pontokon igenis közel áll az Ágyúsokhoz.

A feljebb említett meccset már 2 alkalommal is megnéztem a Sport1-2 jóvoltából, de egyetlen alkalommal se álltam fel a TV elől úgy, hogy egy kis haragot ne éreztem volna.

Egyszerűen az olasz foci irritál. Az a stílus, amelyet az olasz játékosok, a válogatott és a klubok képviselnek, átlépik azt a határt, ami az én türelmemet megbolygatja.

Korábban se szerettem az olaszokat, sőt sose szerettem azt a válogatottat, bajnokságot és mentalistást, amelyben ők játszanak. Mint nemzet, természetesen szeretem őket, részben azért, mert sok jó bor kerül ki az országukból :P.

 A felnőtt válogatott antifocit játszik (akár a Chelsea). 1-0 az állás és olyankor beállnak védekezni, illetve alattomos módon rengeteg szabálytalansággal szakítják meg a folyamatos játékot. Az utánpótlás csapatokban és sajnos az olasz klubok 99%-ában megvan ez a mentalitás. -ezért nem szeretem az olaszokkal kapcsolatos futball témákat.

Mario Balotelli pályát tévesztett (nem sütöm el azt a Showder Klubos poént, hogy univerzumot is, mert van benne tehetség).

Balotelli egy hisztis, öntörvényű, nagyképű és szemtelen játékos. A magyarok ellen rengeteg olyan szabálytalanságot követett el, ami alapjánvéve rögtön pirosat vonhatott volna maga után -könyöklések, taposások, műesések...

Többször is panaszkodott Mourinho (az Inter menedzsere), mert szerinte (is) Balotelli egy nehezen kezelhető játékos. -dehát könyörgöm, Mourinho keze alatt sok ilyen játékos dolgozott már, nem is értem, hogy miért nem szokott már hozzá ehez.

Több pletyka szólt arról, hogy Wenger szeretné leigazolni Balotellit. Ezekre mindig is azt mondtam, hogy nekünk ő nem kell. Ilyen alattomos játékosra nincs szükségünk.

És most írnék pár szót az olasz ligáról és az oda kikerülő magyar tehetségekről:

Úgy gondolom, hogy az olasz bajnokság sok fiatal játékosnak jelentette a karrierje mélypontját.

Filkor Attila és Koman Vladimir tehetséges játékosok. Filkor évekkel ezelőtt egy felkapott játékos volt, nagy tehetségnek tekintették. Most az Inter csapatánál van profi szerződése, de már évek óta kölcsönben 'szerepelget'. Szerintem jót tenne neki, ha inkább elmenne egy másik bajnokságba, mert így egy nagy karriert dobhat el.

Koman Vladimirt pedig nem kell bemutatni senkinek, mert azt hiszem az ő játékára egy világ felfigyelt. Egy nagyon tehetséges és érett játékos. Szintén olaszországban idegenlégióskodik és játszani ő sem szokott. Abban bízok, hogy a közeljövőben elhagyja az olasz bajnokságot és a holland bajnokságba megy alapozni, vagy magasabb szinten, mint például a Spanyol Bajnokságban vagy a Premier League-ben is kipróbálja magát.

Hozzászólások (9)

14 éve
Törölt felhasználó
volt vki kinn az U21-es meccsen? ha igen, akk pls írjon már arról, hogy milyen volt a hangulat és hogy látta élőben a meccset.. nagyon érdekelne :D :P balotelliről mit mondtak a meccsen a magyar szurkolók? ..
14 éve
Törölt felhasználó
egyetértek,gusztustalanok ezek az olaszok :D
de Balotellit nem tudnám szidni nagyon nagyképű,de óriási tehetség és ha már Morinho akkor aztis leirnám h én tisztelem mert zseniális,karakteres eddző :)
14 éve
Törölt felhasználó
Sztem ő olyan lesz mint Céé csak nem foglya olyan sokra vinni. :D
14 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek veled, TELJESEN Clichy. Balotelli nagyon flegmán és beképzelten játszott és hisztizett is eleget! Németh írta róla a blogjában h mikor szóvá tette neki h azért óvatosabban játszon(lekönyökölte Szabót) elkezdett hisztizni és fel volt háborodva-.- Korcsmár meg azt nyilatkozta róla h pályán belül is nagyképűnek tűnt, lekezelt mkit. Komanhoz hozzá szólva, állítólag télen vinni akarja a Pool.
14 éve
Törölt felhasználó
Jó írás, de én belefűzném a Van Persie-vel történteket is, csakhogy legyen egy élő és közeli példa is!!

Szólj hozzá