Több, mint 1 hónap elteltével ismét jelentkezem egy blog-írással. A mai napon Alex Songról írnék pár szót.

Alexandre Dimitri Song Billong az Arsenal egyik legígéretesebb tehetsége. Egy rendkívül sokoldalú játékosról van szó, ugyanis a középpályán és a védelemben is kiváló munkát végez.

Ifjú kora óta nagy tehetségnek tekintették, de a 20-as éveihez közeledvén figyeltek fel rá többen. Végül Song 19 éves korában az Arsenalhoz került, mindössze 1 millió fontért. Akkor 4 éves szerződést kötött az Arsenallal. Az Arsenal egyszer kölcsön is adta őt.

Első arsenalos gólját a Liverpool ellen szerezte.

Az előző 2 évben egyre több lehetőséget kapott csereként vagy épp a kezdőként. Sokan (köztük én is) fogták a fejüket, amikor az ifjú Song nevét meglátták a kezdőben. Sokan nem Arsenal szintű játékosnak titulálták. Sokszor nem kapott kellő tiszteletet és becsületet.

A 2 évvel ezelőtti Song egy határozatlan, gyenge, idegeskedő, éretlen játékos volt. Rengeteg labdát eladott és csak néha voltak jó pillanatai. Wenger mindig is bízott benne.

A 08-09-es szezon 2. felében Song valami óriási fejlődésen esett át. A játéka magasan felülmúlta az 1 évvel azelőtti formáját és Song a csapat egyik alapembere lett. Senki se hitt a szemének, mikor Flamini távozását követően egyszercsak Song került előtérbe és köszönte -élt a lehetőséggel. 2009 januárjától alig volt olyan ember, aki azt mondta volna, hogy Flamini nem lett pótolva. -Valljuk be, igenis lett!!

A 09-10-es szezonban sokat várnak a 22 éves játékostól és Song meccsről-meccsre az egyik legjobb a csapatban. Mára nincs aki pótolná ezt a rendkívül hasznos játékost.

A Wolves ellen Song pihenésképp a kispadról figyelte az eseményeket. A csapat játéka rendkívül zavart volt, kevés volt a labdaszerzés és a középpálya elég instabil volt. Diaby sérülését követően Song állt be és váltotta meg a világot. Miután a pályára lépett, láthatóan jobb lett a csapat játéka, a Wolves kevesebb támadást indított és a támadóbb játékosok is jobban koncentrálhattak a saját feladatukra.

Az Arsenal bánatára januárban rajtol az Afrikai Nemzetek Kupája, ahol Kamerun válogatottja, így Song is ott lesz. A pótlása rendkívül nehéz lesz, jelenleg nincs olyan ember a csapaton belül, akire azt tudnám mondani, hogy majd ő megolja Song pótlását.

Mára egy nagyon higgadt, merész, pontos, csupaszív játékossá nőtte ki magát, ő az egyik kedvencem. A csapat egyik vezéregyénisége, úgy lát a pályán, mint a legnagyobb irányítók. Leírni és elmondani nem lehet azt, amit ez az ember művel a pályán (és minden bizonnyal az edzéeseken is). Ahhoz, hogy ő erre a szintre elérjen, kőkeményen kellett küzdjön. Minden tiszteletem az övé.

Nem tudni mi lesz Song nélkül, de egy biztos: Az Arsenal a hiányát sajnos meg fogja érezni a meccsekel zsúfolt januári hónapban.

Hozzászólások (13)

14 éve
fff
14 éve
Törölt felhasználó
Ez, hogy Wenger ennyire bízott Songban, és bejött, ez is csak a Mester végtelen bölcsességét mutatja. :)
14 éve
Törölt felhasználó
Song nagyon fog nekünk hiányozni az tuti, sztem vásárlással lehetne csak megoldani, mert mivan ha pl. az ANK-n lesérül és + 1-2 hónapra kidől, akkor nekünk annyi, mert a fiatalok addigra már nagyon elfáradnának, ezért lenne jó egy DM-et igazolni mondjuk Matuidi nem lenne rossz!
14 éve
Törölt felhasználó
emlékszem wenger egyik nyilatkozatára azokból az időkből: " sokan mondják hogy nem arsenal szintű játékos és megkérdőjelezik a bizalmam de nekem terveim vannak vele " nos kb ez volt a lényege és meglátta a tehetséget songban! grat!
14 éve
Törölt felhasználó
van olyan, hogy megtiltja vkinek a klub h menjen.. bár nemtom, hogy az ANK benne van e a FIFA hivatalos naptárában (vagy minek hívják..), mert ha nincs, akkor az adott válogatott nem kötelezheti arra a klubot, hogy elengedje a játékost. pl Kádárt se engeedte el a Castle az U20-as vbre és Messi is így volt az olimpiával (ha jól emlékszem őt végül elengedték, de sokáig kérdéses volt a sorsa..) meghát sztem Song nem tagadná meg a meghívót, hisz kitüntetés az, ha hazáját képviselheti.. (imátkozzunk, hátha hamar kiesik kamerun :P) Cana pedig rengeteg sárgát kap, sokat szabálytalankodik.. de ezt majd tapasztalhatjuk is, hisz a köv meccs a Sunderland ellen lesz.. (addig még kell párat aludni ..:D)

Szólj hozzá